utflukt

I går var jeg med faderen ute i Grensen en tur. Og det er jo litt festlig det der at det er Grensen det heter, for det er jo faenmeg grensen overalt. Men Grense Jakobselv. Der har vi vært. Vi har jo hytte der også.
Nå var det ikke dit vi skulle, for vel hadde vi kommet oss ut, men knappest inn igjen. Og havet stakk av med både molo og strand og vei i fjor, så det er litt mer styr å få ut båten enn det var før.

Jeg blir litt satt ut av at det er så mye bobiler der. Ja, det er jo vakkert, men hva gjør dere egentlig på parkeringsplassen vår? Jeg har jo heller ikke skjønt det der med bobil, inne i hodet tror jeg det er en slags hi-ace. Og der sitter de? Sært.
Og så blir jeg litt opptatt av at ingen skal tro jeg er turist. Jeg BOR jo her. Eller, ikke på lille-Sand, men iallefal har jeg hytte der ute i fjorden. Vi skal bare tilfeldigvis ikke ut med båten i dag. Bare så alle er informert. Sind Sie informert? Gut.

Etterpå kjørte vi bil opp langsetter elva. Og om det er sinnsykt at det er Russland på andre siden av Pasvikelva, er det iallefall sinnsykt at den andre sia av den lille bekken her er CCCP.
Jeg vet om en fyr, en jeg kjenner ganske godt kan man vel si, som sto og fiska i den gode lakseelva den der bekken faktisk er, gikk i land, satte seg ned, tente seg en røyk, og plutselig oppdaget at det sto en norsk grensestolpen også på andre siden av elva. Faen! tenkte han, og innså at han hadde satt seg til å røyke i Russland.
Sånn er det. Hvordan skal man vite hva som er hva?






4 kommentarer:

Dnort sa...

Særlig at det er CCCP på andre sida...
http://www.zyra.org/cccp.htm

PS. Ser ut til at jeg kan ha jobbet sammen med mor di tidligere...

frk. Figenschou sa...

ok, kanskje ikke særlig, men det gjorde det før og det er derfor ccp kulpen heter ccp-kulpen. Fordi det sto cccp på bergveggen.

frk. Figenschou sa...

ps, ja det kan godt være?

frk. Figenschou sa...

pps
jeg har registrert sovjetunionens fall, men ting er nå som de er.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...