sånn går nu dagan

Jeg pinner ivei med pinnene mine. Høppetihøpp, høbedi hööp.

Noen leser ikke mailene sine så godt som man skulle ønske men heldigvis møter man fremmedfolk på fest som leser hjemmesider man selv ikke har lest sånn at man kan maile og avverge logistiske katastrofer og forventede utstillinger på tidspunkt man selv ikke har tenkt å holde noen utstillinger.

Sånt kan man bli litt stresset av.

Kineseren på gangen her (jeg holder meg visst alltid med minst en kineser) lagde middag til oss i går. Jeg begynte ikke å blø neseblod men det var bare nesten. Sterkt men godt men sterkt. Vår sterkeste mann begynte nesten å gråte.

Da jeg gikk en tur heromdagen innåndet jeg en liten knott som endte sine levedager oppe i den ene bihulen min, men det var en seiglivet jævel som på ingen måte døde fort nok. Herregud.

De to sistnevnte hendelsene lignet i og for seg ganske mye på hverandre.

I dag satt jeg på t-banen med en mann som nynnet så fint at jeg ikke hadde lyst å gå av. Heldigvis gikk han av før meg sånn at jeg ikke plutselig befant meg i Mörby Centrum eller Rinkeby eller Norsborg men på jobb.

Ovennevnte kineser skal reise til Kirkenes og gjøre et prosjekt der, etter at jeg hadde egenpresentasjon. Jeg burde fått et lite stipend fra VisitKirkenes eller noe.
Han snakker kanskje åtte ord engelsk og tre av dem forstår jeg ikke så det skal bli interessant å se hva han får ut av det der oppe. Har satt ham i kontakt med min kirkeneskineser, den virkelige Kirkeneseren. Det bør hjelpe litt. Den virkelige Kirkeneseren tror ikke kunst-kineseren kommer fra det stedet der vi tror han har sagt at han kommer fra, for hun tror ikke at han ville taklet så sterk mat da. Jeg lurer på hva Kirkeneseren tenker på når hun sier "sterk mat" eller om dette med hvor han kommer fra er en misforståelse basert på de tidligere nevnte 5+3 ordene.

Håper kineseren holder en presentasjon når han kommer tilbake. Med tolk.

5 kommentarer:

paaskeharen sa...

Jeg liker det med nynneren veldig godt. Og kineseren som skal bli Kirkeneser. Og så er jeg bittelitt nysgjerrig på hvor store dialektforskjeller det er i Sjina.

Tenkerbell sa...

Jeg gleder meg så innmari over de lange innleggene dine!

frk. Figenschou sa...

ja, jeg tror at det er snakk om språk og ikke dialekter når man snakker om kantonesisk og mandarin. Og så går jeg rundt og tror at man lærer begge deler selv om kontorkineseren vår (ikke kunstkineseren) sier at nei det gjør man ikke. men jeg tror det likevel, for sånn er nå engang jeg skapt.

nå ble det lang kommentar også!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Men hvor tror dere at kineseren har sagt at han kommer fra? Det lurer jeg på...

frk. Figenschou sa...

ja, altså, vi vet ikke helt. Men han sier han snakker kantonesisk. men vi tror kanskje ikke han gjør det bare veivet med armene på feil tidspunkt.

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...