Hvordan ta ut en veps helt alene alt. 2.

For noen år siden skrev jeg en oppskrift på hvordan man får ut en veps om den har kommet inn og ingen andre er hjemme og kan ta seg av oppgaven.

Men det er en ganske skummel oppskrift og fordrer at du på et tidspunkt ikke er lengre unna vepsen enn lengden på en stett. Det er det ikke alltid man klarer. Så her er alternativ 2:


Du trenger en ganske stor veps (for de er skumlest) som surrer rundt på et vindu, en åpen dør, en avis og en spray.
Spray vepsen. Det er det samme hvilken spray. Ideelt hadde nok vært en type insektsspray, men det har vel de færreste. Ikke jeg iallefall. En hvilkensomhelst spray går faktisk bra. Finn en fra kjøkkenet eller badet. Jeg brukte rengjørringsspray. Spray vepsen med denne på lengst mulig avstand. Stakkars vepsen. Gjenta og gjenta og gjenta.
Vepsen vil på et tidspunkt i denne prosessen slutte å surre på vinduet, som jo nå er dekket med kjemikalier av noe slag. Den kanskje setter seg i vinduskarmen. Frisklufta fra døra vil lokke den ut og den forsvinner av seg selv.
Vask vinduet med avispapiret.

Hvis du ikke har brukt rengjøringsspray, men for eksempel hårolje i sprayform eller fixativ, må du nok tilsette rengjørringsspray først. Jeg kunne jo bare anbefalt å finne fram rengjøringssprayen med en gang, men når man har en rabiat veps på vinduet har man ikke tid å begynne å lete samt velge og vrake, ta det første du finner og kryss fingrene for at det ikke er superlim.


PS: det kommer til å lukte gymgarderobe for pubertale gutteklasser i stua di etterpå. Om den sprayen du fant var en billig rengjøringsspray altså.

6 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Vepsedrap kombinert med vindusvask....snasent!

Anonym sa...

Hvorfor insisterer du på å vaske den? Er det ikke like greit å slippe den ut med en gang om du ikke vil ha den inne?

frk. Figenschou sa...

Ja men hvordan? Man kan jo ikke bare snakke til den og så flyr den ut.

paaskeharen sa...

Hamre løs med en avis eller lignende. Funker fint det også.

frk. Figenschou sa...

da må man komme mye nærmere. og da dør den jo garantert. Jeg tenker at den har en viss overlevelsessjanse dynket i rengjøringsspray.

yrg sa...

Et meget bra tips, FrkFig! Det funker på store edderkopper åsså, har prøvd da æ va Tigerstadianer med do på gangen og gangen full av edderkopper. Æ brukte riktignok å knørve dæm etterpå...

plopp plopp plopp og en annen plopp

I dag har jeg brukt alt for mye av dagen på å få kjøpt bobleplast. Det lyktes meg ei.  Først prøvde jeg hos KEM, Kunstnernes eget materialut...