minste figenschou

Jeg har hatt besøk.
Av lillesøstersen.
Jeg dro henne likegodt med på fest i sameforeninga og plasserte henne ved minst to anledninger uforvarende ved siden av verdens største sjabbkall, men hun klarte seg veldig bra.
Selv skulle hun ønske at hn hadde fått litt mer brunfarge, men man kan ikke få alt her i livet. Særlig ikke når det er overskyet.
Det hun derimot har fått, er å ta ut farger til kofta si, som jeg tror hun har et bittelitt urealistisk forholdt til ferdigstillelsestidspunktet til (jada rar setning. blogg, dette) men nå har hun nå iallefall tatt ut farger og stoff.

Jeg har nå sydd på armene på brokadekofta for sjette gang, og nå ble det rett, så nå skal jeg snart sy dem fast med symaskinen, men jeg må ta halsen og litt av ryggen på nytt tror jeg, og holbien har jeg ikke begynt på, så den er ikke akkurat nesten ferdig. Men ferdigere. Dét er den.

I ventebestikkelse fikk søstersen en kjole jeg hadde sydd ved et tidligere tidspunkt, men aldri brukt. Hun ville ikke helt tro at jeg hadde sydd den selv, hvlket er litt bemerkelsesverdig når man tenker på at jeg jo skal sy kofte til henne, men hun var glad for ny kjole og jeg var litt glad for at den kom i bruk, for jeg ser jo litt frøkenaktig ut i den mens hun var smæsjing, så alle hjerter frydet seg.

Nå skal jeg gå og sy på brokadekofta. Hurrahh.

7 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Googler sjabbkall, men blir ikke klokere...

frk. Figenschou sa...

å. det er en som prater mye. kanskje uten at den som hører på synes at denne har så mye å fare med.

Bergljot sa...

Godt ord. Synonymer er jåsspeis. Eller Jåsskaill. Ifølge kvenkollegaen min fra Berlevåg.

frk. Figenschou sa...

jåsspeis ja, den er egentlig bedre, sjabbkall er kanskje litt mer trøndersk.

Yrg sa...

enig i at sjabbkall e litt sånn fremmed, trur det e den -kallendinga som forvirre.... muligens det e litt bedre med sjårrkall?

jåss i alle forma funke... eller jårr. Jårrpeis?

eller den gode gamle Jårrkuken for dæm som ikke e så skvetten av sæ sånn språkmessig.

ser at æ meget mulig har brukt den varianten nån gang:)

frk. Figenschou sa...

men æ føle kanskje at sjabbkaill e litt mer positivt, det e en som prate mye, mens enn jårrpeis e en som bare prate tull, og mye av det, uansett?

Elisabeth, innerst i veien sa...

Aha, skrivemåten forvirra meg. Tjabbkall heter det i mitt hode, he he.

Siden sist (som er ca 16 timer siden)

Vi har fått ny kran på badet. Den forrige brakk for noen måneder siden, men det har vært mulig å bruke den ved hjelp av en vaskeklut. (Jeg o...