Jøsses

Det går bra for meg nå. Ok, huskjæresten er lauskjærest, men det er en midlertidig ordning med snarlig oppgradering av abonnementet.
Men sånn ellers. Altså med jobben min mener jeg. Det er der det går bra.
Jeg har et kjekt og vanskelig oppnåelig stipend, og jeg har fått en utstillingsplass på en av de store kunsthallene her på Stokkeholmen neste sommer. Det er skrekkelig bra.
Altså, skrekkelig. Jeg er forskrekket og har litt skrekk.
Men akkurat det der må jeg si kommer seg.
For jeg husker da jeg kom inn på HDK. Da var jeg glad i fire timer og så gikk jeg i skrekkoma. Og da jeg kom inn på Konstfack: ca det samme. Veldig glad, og så bare HHhhjeeeelp.... hjeeeeelp...
Og da jeg fikk Iaspis-stipendet: Da var jeg glad i sikkert en hel dag, eller halvannen før jeg fikk helt spader over hvordan nå dette skulle ende.
Og utstillingsplassen fikk jeg vite om på torsdag, og først på mandag slo skrekken inn. Nå er jeg litt forsteinet og aner ikke hvordan jeg skal klare å ro dette i land, samtidig som jeg jo som vanlig har klokkertro på meg selv. Selvsagt. Men jeg kan ikke bruke klokkeren til å overbevise hun andre, skrekken kjører sitt eget parallelle og selvstendige løp. Det er altså samtidig både velfortjent og en kommende katastrofe.
Jeg vet ikke helt hvordan det går an, men det er jo så mye jeg ikke forstår.


Så det går bra. Jeg sier det til meg selv flere ganger om dagen. Jøsses, det her går bra.
Og da svarer jeg: ja nå ja. Men hvem kan spå om fremtiden?

Jeg er en skikkelig gledesdreper. Men jeg prøver jo å ikke høre for mye på meg. Eller, jo, på meg som sier
Jøsses. Det her går bra.

5 kommentarer:

yrg sa...

Det går bra Silje! det e jo helt fantastisk! kanskje yrgen må komme innom stckhlm for å vandre forbi utstillingsvindu:)

frk. Figenschou sa...

JA!

yrg sa...

muligens kjem æ dræganes med hele museet åsså.... vi har næmlig prata om en længere personaltur, Stokkhlm e et hett alternativ, men det blir nu til høsten og da finnes vel ikke Figutstilling?

vi kan jo ta en tur på etnografisk museum å debattere?


men frøkna finnes jo og heller ikke e ho bortreist heller... sånn til KKN eller?

frk. Figenschou sa...

spørs på når dåkker mene med høsten! æ har utstilling på Iaspis 20 og 21 september, det e en fredag og løsrdag. blir som avslutninga mi der.
Oktober e æ muligens bortreist.

Blir gjerne med på studieopplegget dåkkers! :)

yrg sa...

Mene det har blidd prata om oktober... OM det blir i september skal æ tipse om utstillinga di:) Da kommer ikke æ, e næmmelig i España med snuppelura da:)

så håpe på oktober, og at du ikke e borte:) mange fingrekryssinger her... burde hadd den tommelen din...

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...