Hakkelife

Ja, det hakker og går.
Det kunne nesten vært mitt livsmotto. Det som hakker for tiden er en lassoleveranse, en leilighet som er solgt, og et hus som krympet.
Leiligheten i Stockholm er solgt, men i en periode så det litt svart ut, for boligbyggelaget sentralt (Ikke lokalformann Leif i første, som er en fornuftig fyr) godtok ikke våre norske pass som dokumantasjon for personnummer. Alt for usikkert dokument. Har dere ikke et papir fra banken eller noe? Til slutt sendte vi selvangivelsene våre, da gikk det greit. Forstå det den som kan.
Og så prøver jeg å gjøre opp for meg. Jeg regner med at jeg skylder penger for strøm, som jo regnes etterskuddsvis, og jeg vet at jeg skylder for bruk av gjesteleiligheten. Jeg kommuniserer med HSB Stockholm om dette, men de bare Hej! Elen brukar stå øverst oppe på fakturaen for hyran. Og jeg bare JA MEN FOR ØRTENDE GANG: JEG VET! ALLE VET DET! MEN HVA VAR DET JEG SPURTE OM; KANSKJE DET ER MER RELEVANT!?
De sender meg jo såklart faktura på leien, som vanlig. Grøss og gru og bank i bordet så det ikke blir noen føljetonger om purringer på det.
Jeg kan da umulig være den første som flytter fra felleskapet. Det må da finnes noe rutine på dette?

Og så har jeg drevet å bestilt lasso i månedsvis, jeg liker best å kjøpe på stand, men nå måtte jeg sende en mail og si hei, gul lasso, takk, og det er skremmende lite spesifikt for meg som skal bruke det i kunsten, men jeg tror det har ordnet seg, det vil si, jeg har fått en faktura på lasso og tre sånne lassoringer, og de koster mer enn lassoen og de har jeg ikke bestilt, og det lar seg sikkert ordne men som vanlig er det jeg som må ordne.

Og så har vi vært på visning. I taksten står det at huset er 156 kvadrat. Når man går på visning tenker man, ok, hvor er kjelleren/loftsstua/det hemmelige rommet? For det man står og ser på er åpenbart ikke 156 kvadrat og den underetasjen man står i kan da aldri være 109 kvadrat?
Megler blir pikket på skuldra og han sier seg egentlig rimelig raskt enig i mistanken.
Så da viser det seg at huset er 112 kvadrat. Ikke der og da, takstmann blir kontaktet og han finner ut at han har målt feil. Så plutselig krymper huset med nesten en tredjedel og da blir det litt lite. Men taksten krymper ikke så den blir liksom litt stor den da. Jeg synes det er rart. Taksten er vel basert på en størrelse? Nei? Bare "generelt nytt hus i hvilken størrelse som helst, fratrekk for alder og vedlikehold"? og det spiller ingen rolle om det er så stort eller så stort? Åpenbart.
Koselig hus var det. Men: nei takk.


Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...