Sol, fugler, naboer, barn, fuglematere

Hei og hopp og da var jeg oppe i vertikal posisjon igjen. I dag har vi vært ute og måket sne og hengt opp et par fuglematere og laget en snøhule og snakket med naboene som har vært på juleferie i Afrika. Og tenkt bare godt tanker, som man jo gjør på ferie, som de sa. 
Det var deilig å være ute etter så lang tid inne, og vi hadde denne nye fuglemateren å få opp, det er en slovensk konstruksjon som jeg fikk i presang av en slovensk kompisk fra mine dager i Helsinki, som også bodde i Stockholm da jeg gjorde det. Den har ligget uoppakket i boden i seks-syv år. Forskjellige boder da. Først i påvente av å ha en plass å henge fuglematere, så under glemselens tykke dundyne. Her om dagen kom jeg rett og slett på at den eksiserte og til alt overmål husket vi også hvor den lå.
Jeg vil si at den er tilpasset balkiske værfohold. Den er veldig dekorativ og veldig underdimensjonert og skal holde ekorn borte. Derfor er den underdimensjonert, kan du si, for den skal liksom kollapse om et ekorn kommer springende, men ett vindkast så spår vi at den er tom for fuglemat også og at minst ett av de små begrene er på god vei til Vardø. Nuvel. Vi får se.
Vi reparerte også en fuglemater fra Nille og hang den opp igjen. Det er ekstremt mye enklere konstruksjon, og likevel har den gått i stykker på omstrent syv forskjellige måter. Men dekorativ. Ser ut som en eikenøtt. Ikke ekornsikker da.
 
 




Så jobbet vi litt med snøhulen, noe vi tydeligvis har gjort alt for lite av hittils i Jendors liv, for han krøp inn og forsøkte å utvide den ved å stange hodet i taket, og ble overrasket over å få store mengder snø i nakken. Og at den smeltet og rant nedover ryggen etterhvert. Så gikk vi inn.

Men hvis man ser på videoen ser man at himmelen lover at snart er solen her. Alt tyder på det. Det er nok det viktigste fra i dag.


Ingen kommentarer:

Avlistet

Jeg sitter og venter på et teams-møte. Som betyr at jeg har gått tidlig hjem fra ateliéret. Og det betyr at når jeg er ferdig på jobb er jeg...