Enten/eller-problematikken m bonusspor

I dag er jeg verken på det gamle eller nye ateliéret for jeg skal ha et foredrag for en klasse på østlandet sånn midt på dagen og da er det liksom ikke noe vits å bruke så mye tid på transport av legeme før og etter. Før og før, blir det vel. Til og fra jobb. 
Jeg prøver å bruke dagen på å finne ut av noen datoer.
Jeg skal til Bergen og/å jobbe i juni. En kompis av meg som jeg ikke har sett siden Stockholm skal jobbe på samme prosjekt, men litt tidligere datoer. Jeg vil treffe kompis. Jeg er også invitert på en slags foråpning av det nye Nasjonalmuseet midt i den perioden, det ligger i Oslo, så da blir det uansett transport av kunstner frem og tilbake midt i perioden. Gidder jeg gå på den der bransjefesten? Hva får jeg ut av det?
Dette er et dilemma jeg har hatt mange ganger ettersom jeg er folkesky men samvittighetsfull.
Er det lurt å gå? Er det noe vits å være lur?
Jeg VIL jo ikke gå. Jeg hater sånne tilstelninger. Hadde det vært åpningen av Nasjonalmuseet, så kanskje, men dit er jo ikke kunstnerne invitert. Istedet er det en "feiring av kulturlivet" tre dager før, og gudbevarmemegvelneitakk. Jeg tror ikke jeg kjenner noen der.
Men kommer jeg til å angre?

Osv.
 
Det er litt rart at det er så vanskelig å bestemme seg for gjøre/ikkegjøre noe man absolutt ikke har lyst til. 
 
På den annen side prøver jeg å bestemme meg for noe jeg har VELDIG lyst til og det er å elte barnet hos min mor og derefter dra på tredagersferie med min mann, til Berlin. Vi har ikke vært på ferie uten barn noensinne, og egentlig ikke på ferie heller siden barnet ble født, og ferien før der var jeg syk hele ferien (Spania) og ferien før der ble vi begge matforgiftet (London) og ferien før der døde min eksstebror (Berlin) så det er jo helt klart noe som kan legges høyt på prioriteringslista, men jeg har så mye å gjøre at jeg får magesår av å tenke på å ikke jobbe i så mange dager i strekk. Skjønt egentlig tror jeg det burde gå. 
Jeg må bare komme meg på ateliéret og få sett litt strengt på kalenderen. Strengt og klarøyd.
 
Osv. 
 
Jepp.
 
 

Hvis du er en sånn som leser bloggen min, har lyst å si hei, men synes det er vanskelig å finne på noe å kommentere fordi jeg bare skriver om ateliérer og krabbefiske og du føler at det ikke er din spisskompetanse, så kan du slenge inn en gratulasjon i dag og komme deg forbi både kunstprat og nordområdepolitikk!! For jeg blir 44 i dag. Jeg har fått bok og kaffekopp av familien. Jeg er en heldig person.

10 kommentarer:

Tove sa...

Grattis på födelsedagen/bursdan! Jag ska bli bättre på att läsa din blogg. Blir lite lat när den är på norska, men nu har jag nyss sett serien Pörni, så jag borde ju klara av det. Eller hur? Om du orkar läsa min så borde jag orka läsa din. :)

Vad är det för sorts konstnär du är? Har du instagram. Jag funderar på att skaffa.. min man har. Jag kan snegla från hans.

frk. Figenschou sa...

Jo, men jeg har jo bodd hundre år i Sverige så jeg har fuskat lite, for å si det sånn. Jeg heter protektoratet på Instagram. Jeg er en pinnekunstner.

Ingela sa...

GRATTIS 🥳
Min första kommentar här, fast jag följt dig ett tag.

Karin sa...

Gratulerer med gårsdagen! Syns absolutt du skal prioritere det du har lyst til.

Rødhette sa...

Gratulerer med gårsdagen! :)

Tove sa...

...måste googla pinnekunstner :)

Heter det gårsdagen? Inte bursdagen som jag trodde?

frk. Figenschou sa...

Jo det heter burdsag, men gårsdagen er dagen i går. Som når man hadde bursdagen sin i går, da gratulerer man med gårsdagen. Eller vel overstått!

...det er mulig du ikke får så mange treff på pinnekunstner. Jeg er samtidskunsner! Jobber med materialer jeg finner! Og jeg finner mest pinner!

Uora sa...

Grattis!

frk. Figenschou sa...

Takk alle!

Tove sa...

Jag googlade pinnekunst och hittade konst gjord av drivved, så i mitt huvud är det sådant du jobbar med. Min man jobbar med att köpa konstnärsmaterial, spela lite krigsspel på datorn och ibland ritar han något. Just nu ett porträtt av en liten flicka, men hon ser äldre ut när han ritar henne.

Tack för förklaringen ang. födelsedag igår. (Grattis på födelsedagen i efterskott, skulle ju vi sagt på svenska - mer smidigt på norska då!)

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...