Denne arbeidsdagen

Kjøkkenklokka har stoppet, den er satt på tolv sånn at det alltid er tid for litt lunsj. 
 
I går skulle jeg jobbe men det var jo så fint vær og når man har vokst opp en plass der det kan være både to og fire grader en hel sommer og sommerlue er et reelt begrep, og hagen dessuten trenger tilsyn, så er det vanskelig å sette seg inne med en datamaskin når det er 25 grader ute. Det burde jeg gjort, for da klokka ble syv og jeg endelig kom i gang, oppdaget jeg at jeg bare hadde to dager igjen av lisensen på et program jeg trenger, og det koster tretusen å fornye den.  
Men da fikk jeg jo jobbet litt utover kvelden, og har jobbet noen timer nå, og prøver å ignorere at det lukter sånn ute som det bare gjør når det har vært varmt i fjellene i mange dager og lukten av lyng siger helt ned mot fjorden. 
Jeg sitter inne.
Jeg rendrer.
Men det tar tid å rendre så mens maskinen suser og jobber går jeg ut og står på verandaen, jeg er fortsatt i pysjamas, det lukter som det bare gjør i Finnmark og bare en sjelden gang, og hagen trenger litt planlegging, men jeg må inn igjen for maskinen sluttet å suse og det betyr at rendringen er ferdig.

En rendring (eller vet alle det?) er altså et fotografilignende bilde som et program kan lage av et aritekturprogram eller et annet 3d-program. På en måte er det bare å trykke på en knapp, men helst skal man stille inn lys og farger og kontraster og jeg kan for lite med de programmene jeg bruker nå til å få det bra, men jeg gjør mitt beste, det blir ikke helt bra, alle bildene ser ut som en stille morgen i California før varmen bryter løs. Det er noe litt bassengaktig over det hele. Men det er det jeg får til. Ettersom programvaren utløper i morgen (åh, nå kom lyngen helt inn på arbeidsrommet) så må jeg ta ut absolutt alle bilder/rendringer jeg kommer til å få bruk for i dette prosjektet, det høres uoverkommelig ut, men jeg har jo jobbet med dette prosjektet lenge og vet sånn ca hva jeg vil ha, dessuten er rommet ikke så stort og det er begrenset hvor mange forskjellige vinkler man kan se på det fra. Begrenset, men likevel mange. 

Innimellom kræsjer programmet, innimellom glemmer jeg hvordan jeg gjør det, men det er litt traktorarbeid, det er bare å gjøre det. Egentlig var planen å få noen andre til å gjøre akkurat dette arbeidet, men det skar seg på så uhorvelig mange plan, så nå gjør jeg både mitt beste og det beste utav det, og selv om det kunne vært bedre utført kunne det også vært verre, for det var verre og så fikk jeg omgått et par problemer og nå er det...godtagbart. Jeg er jo tross alt kunstner,  ikke 3D-visualiseringsperson.
3 rendringer til, så skal jeg få lov å gå og holde på bittelitt i hagen.

I morgen rendrer hun ei mere.
For da er lisensen gått ut.


Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...