Når man tenker seg om og velger feil.

Jendor blir åtte år i dag. Hvordan nå det gikk til. 
I klassen til Jendor er regelen at man må be alle, eller alle guttene eller alle jentene. Alle, eller steinhard kjønnsdiskriminering. Og der er jo fint at det har vært oppe til debatt og at det er en enighet der, i teorien. Og jeg skulle ønske jeg var en sånn politisk korrekt forelder som ba alle, evt alle guttene, men det kommer ikke på tale. Vi ber dem ikke. Jendor får velge hvem han vil be og så ber vi dem. 
Og det er fordi Jendor går i en sånn klasse som folk tar ungene sine ut av. Ikke en sånn type klasse, han går i den klassen. Og jeg skulle fortsatt vi var et sånt politisk korrekt foreldrepar som ba alle med og uten diagnoser, men det gjorde vi i fjor, og aldri mer. Og jeg tenker sånn, det der er hverdagen til Jendor. Det er læringsmiljøet, det er arbeidsmiljøet hans. Herregud. Da skal han slippe det på sin egen bursdag.  

Og hva forventer vi egentlig, her har vi i alle år blitt advart mot ftalater og bromide flammehemmere og parabener og det ene etter det andre som har som har dukket opp og så er vi overrasket over at annenhver unge har adhd og add og autisme, konsentrasjonsvansker og trøbbel med kommunikasjonen. Evt var det ikke så åpenbart at du hadde dysleksi den gang i steinalderen før alfabetet var oppfunnet. Evt var det praktisk med litt adhd der på bondegården med tusen ting som skule gjøres. Evt får vi igjen for alt vi har puttet i miljøet vårt og dermed i de kommende generasjoner. Uansett er det nå sånn det er. Og jeg er ikke bra nok på de der tingene til at Jendor får en bra bursdag om han inviterer hele klassen. Så nå har han invitert de seks han leker mest med. Og får jeg en telefon fra en forelder så må jeg forklare meg. Men da må jeg jo det da. 

I morgen er det barnebursdag og den skal være ute og jeg har laget sjokoladeepler og leita frem noen pinner de kan tape sammen til andre ting og vi må rydde trehytta og så skal vi visst ha stolleken i en snehaug evt andre ting. Håper det blir bra og iallefall bedre enn i fjor!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Huskar det du skreiv om bursdagen i fjor. Full støtte til årets opplegg. Barn har ikkje godt av den type bursdagsfeiring det utarta seg til i fjor. Cilla

frk. Figenschou sa...

Ja det ble bedre i år. Bortsett fra for de som ikek ble invitert, men sånn er nå det.

Tove sa...

Det låter som ett mycket vettigt beslut! Jag tycker det låter lagom. Själv skulle jag Aldrig orka bjuda en hel klass! Hoppas ni får en fin dag och ett roligt kalas! (Både norskt roligt och svenskt!)

frk. Figenschou sa...

Ja det ble bra! Alle var glade og UTE

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...