Pakker pakkingen, rydder ryddingen og gjør litt gjøring med litt mindre hell

Nå pakker jeg i to koffterter sånn at den ene kan være med til Sverige og den andre kan være med til Spania. Hvertfall innholdet i den, the Stig foretrekker å reise med kjempekoffert. 
Problemet er at jeg jo går i arbeidsklær eller hjemmepysjamas til vanlig, så jeg blir litt satt ut når jeg må gå i vanlige voksenklær, og når de heller ikke passer to år etter at jeg brukte dem sist. Jeg diskuterer dette med søstersen, også alternivet "kjøpe nye sommerklær", men jeg synes det er litt unødvendig når dette ikke er noe jeg bruker i hverdagen. Hun sier at jeg kan bruke dem hver ferie, jeg sier at jeg drar jo aldri på ferie, hun sier at herregud jeg er jo i Oslo hver sommer, hvilket jo er en overdrivelse, men det har jeg jo vært en uke i året de to siste årene, så vi lander på at om jeg kjøper sommerklær så kan mamma bare ta dem med rett dit. 

Vi diskuterer sko, det blir bestandig så mange par med sko, og jeg kommer på at jeg må vaske joggeskoene mine, og jeg er litt usikker på om det å vaske sko i maskinen egentlig er så lurt så først prøver jeg for hånd men det fører ikke til så mye så jeg forsker intensivt på google og legger dem så i maskinen. 
Ingensteder på google står det at man må sjekke om den ene arbeidsskoen er stappa full med myrull før man hiver den i maskinen så der oppstår det et problem. 
Sukk.

Jeg går også igang med den type rydding som ingen i husholdet kommer til å se har gått for seg, så det er for meg og bare meg, men jeg blir så sliten i hodet av at alle bøker bare stappes i bokhylla. Er det ikke plass der man står legges det hauger oppå de andre bøkerne. Det er bøker på kryss og tvers og aviser som skal leses senere oppå det hele, og halve stua er et bibliotek, og det er så kaotisk i hodet som det er, så jeg trenger litt ro i det jeg sitter og ser på når jeg er hjemme, jeg går gjennom hyllene og setter bøker inn vertikalt istedetfor horisontalt. Jeg går også gjennom hyllene for å finne bøker jeg kan kvitte meg med, enten kaste eller gi til folk jeg tror vil like dem. Fretex vil ikke ha bøker.
Det er ikke det letteste, jeg vil egentlig ha alle bøkerne mine. Så kommer jeg over et eksemplar av Tusen og en natt, den trenger jeg ikke. Idérik toving blir også lirket ut. Cradle to cradle? Det var bibelen for alle som studerte design en gang, og som var sær og egen og tenkte på miljøet i sin fagutøvelse. Nå er den gammel og utdatert. Og jeg driver jo ikke med design lengre. Ordbok norsk-norsk tegnspråk? Null prosent bruk for lengre, men artig å ha? Hvor mye artig-å-ha skal man ha i en bokhylle? Norske idrettshjem. Ikke artig nok å ha, den går ut. 
La den rette komme inn! Herregud, rett ut. Veldig bra bok, men kommer aldri til å ha mage til å lese den igjen. 
Hvordan vet man hvilke bøker man kommer til å lese igjen? Hvis jeg ikke har gjort det allerede, kommer jeg til å gjøre det senere? Mens jeg holder på rydder jeg andre ting som ikke er bøker men som også er stappet inn der det er plass oppå bøkene. Permer. En ukulele. Tomme plastlommer. 
Og det må kastes flere bøker, helt klart. 
1000 chairs.
Cocktails- oppskrifter og serveringstips.
Radhusdisko?
Radio Moskva?
Karnas arv.
20 kilo Richard Sennet?
Samebyn.
Bienes hemmelige liv, rett ut. Satan. 
Visual Encyclopedia of Science?

Osv.
Osv.
Osv.

Ingen kommentarer:

Fyll inn overskrift selv

Det er så deilig å ikke være så avsindig stresset mer. Det er litt som når noe som gjør veldig vondt går over. Man blir litt euforisk.  Jeg ...