Aaaaaaah juleferie

Og det er mulig det var på sin plass for jeg var så sint da jeg våknet. Jeg hadde drømt at min forrige huseier viste seg å eie også huset der jeg leier nå, og han hadde kommet innom verkstedet og begynt på en lengre remse om solidaritet og jeg avbrøt ham og bare Har du tenkt å si meg opp? og det hadde han for Bodø Tidende og New York Times skulle flytte inn i bygningen så jeg passet ikke inn lengre og hele resten av drømmen sprang jeg rundt og var rasende og lette etter folk jeg kunne lekse opp for.
Det er mulig det har sammenheng med at jeg i går bare begynte å rive ned folien på vinduene. 

Men nå! Glad som en lerkefugl! (Bortsett fra at jeg ble litt sint igjen da jeg skrev om drømmen.)
I dag kaaaaaaan jeeeeeg.....for eksempel lage pepperkakedeig. Det står i oppskriften at den kan stå en uke i kjøleskapet, så da kan vi bake på lørdag. Det er ingen av ingrediensene som har noe mindre holdbarhet enn en måned, så litt rart at den ikke klarer med enn en uke, men det vel fysikk eller kjemi eller noe og dessuten er det tidsnok. 
Eller så kan jeg gå å måke sne hos mamma. De kommer hjem snart. Men jeg kan også vente på litt mildere temperaturer, for da er det mer behagelig å måke. Mamma har ikke sinnsykt stor gårdsplass, selv om den ikke er bitteliten heller, det er mer det at det ikke er noen steder å gjøre av sneen. Det er hus eller vei eller nabo på alle kanter. Man kan liksom ikke smelte den heller, man må løse det. 
Det er uløselig. 
Eller så kan jeg vaske et par skap. 'Tis the season. 
Og så har jeg veldig lyst å lage noen julekranser men det er liksom ikke noe poeng å henge dem opp før man har ryddet så da kaaaaan jeeeeeg jo rydde, for her ser ut som...ja mine foreldre ville sagt som et bomba horehus, det var det faste uttrykket, men jeg vet ikke helt om jeg vil at Jendor skal ha det som en selvsagt del av begrepsapparatet. Det er hans rot, han leker i stua, og nå er han spredd utover det hele. 
Og så kan jeg fyre i ovnen og det har jeg allerede gjort for det er så trivelig. 
Og så kan jeg svare på et par jobbmail, foran ovnen. 
Og så har jeg lovet å lage middag og da må jeg kjøpe den først. Og vi bor ikke så langt fra butikken og det er ikke en miliion minusgrader i dag heller. 

Rydde og lage kranser og girlandere først tror jeg. Men først skal jeg surre litt på internett. Juhu.

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...