Rapport

Ja det har jo vært jul her og da. Vet da sannelig hva jeg synes om julen. Det varierer fra år til år tror jeg. Jeg er jo sånn som laster ned juletema på telefonen sent i november og som kanskje har mest julestemning før jul. Når jula kommer blir det for mye styr og forventning. Og kanskje litt for kjedelig. Og for mye mat. Og det er begrenset hvor mye man slapper av med en bok og et glass rødvin når man har en åtteåring i hus. Som man jo er veldig opptatt av å lage en fin jul for. Bare så det er sagt. Men det ligger kanskje mest i forberedelsene, ikke i minutt-for-minutt-oppfølging gjennom alle juledagene. 

Men det ble jul. Det ble tradisjoner. Det ble fest andre juledag. Det ble en sykt slapp tredje juledag. I dag er det på fjerde og vi har alle holdt litt på med vårt, noen ser sjakk, noen leser boken sin, noen kjeder seg enormt demonstrativt. Dette i synkende aldresrekkefølge. Nå satt yngste noen seg ned ved samme bord som meg og sukket ekstremt høyt og gjentagende og da måtte jeg bare bytte bord for jeg orker bare ikke ta ansvar for andres underholdning. Særlig ikke når andre har fått mengder med julegaver. 

Det henger jo litt sammen med kulden også. Det er ikke så kult å være ute særlig lenge i minus tyve, og nå hadde vi noen deilige dager med både minus to og minus åtte og det er jo så overkommelig, og det var meldt at nå skulle det være sånn i fremtiden, men sannelig min hatt sier jeg dere, da vi sto opp i morges var det minus tyve igjen og det skal det være i all fremtid. Man føler seg så LURT. Det er som det er værmeldingen sin feil at det har vært så kaldt i år. Tre dager med overkommelig og så rett tilbake på For Kaldt. Faen ta Yr!

I morgen skal vi besøke noen kompiser i Pasvik, og det er jo deilig med avbrekk fra all den gjennomtrengende avslappingen man skal drive med, men sønnen den åtteårige synes kanskje ikke voksensammenkomster er det artigste, så vi får se. Jeg har også en eneste julegave jeg vil bytte: jeg fikk nytt sjal/ulloliidni til kofta av mamma men det falt ikke helt i smak fargemessig, så jeg skal gå og se om jeg kanskje skal bytte det. Det passer veldig bra til den ene kofta, men ikke til de to andre. Sameproblemer. 

Nå har jeg lyst å gå og lese bok og drikke rødvin, men tror jeg heller skal gå og spille yatzy med barnet. LITT må man jo underholde dem.

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...