Fra Frk. Figenschou til Fru Strert.

Og hvordan gikk så det til? Jo, la meg bare sitte på et klasserom sammens med en hønseflokk som prater i ett kjør, enkelte av dem prater til og med babyspråk, skru den bassløse skralleradioen på P4, kjør på med radioreklamer og la hønsene synge med på listepoppen, og forvent så at jeg skal få gjort noe fornuftig arbeid. Eller arbeid overhodet.
Jeg har sittet med ørepropper OG hørselvern på inne i klasserommet i dag, men jeg må ha av brillene for ellers klemmer hørselsvernet brillestengene inn i tinningsbeina på meg, så nå har jeg vondt i hodet! og NÅ ER JEG GANSKE SUR!

Det er sannelig deilig å være tilbake på skolen.
Jeg tror det blir endel hjemmejobbing på meg i år.
Da jeg var liten, ca tre, ble jeg intervjuet på radioen, og de spurte hva jeg skulle bli når jeg ble stor. Jeg svarte regnskapsfører for da kunne jeg gå hjemme hele dagen. Hehe mamma stakkars, hun var jo regnskapsfører og var hjemme med meg et år eller to. Stakkars tålmodeige lille mamma. Jeg skulle alltid hjelpe henne, så jeg satt på fanget hennes når hun arbeidet og trykte på enter når det skulle gjøres. (hun var veldig tidlig ute med bruk av datamaskin) "Trøkk på enter nu" "Nu" "Silje, trøkk på enter" Og jeg trykket. Nåde henne hvis hun gjorde det selv.
Det var også en luftfukter som skulle ha to mugger med vann hver eneste dag. Og det skulle jeg også hjelpe til med. Og jeg skulle helle først, og så kunne mamma få helle etterpå.
Men jeg husker jeg kom ut på stua med mugga mi en gang, og der så jeg mamma sitte på kne ved luftfukteren og helle ivei. Da tok jeg mugga mi og helte alt vannet ned i nakken på henne. Tenk deg det sjokket. Vannet var nok ganske kaldt for det hadde rent lenge, det går ikke så fort når treåringer skal hente stol selv og skru på krana selv og fylle mugga selv.
Jeg husker veldig veldig godt det plaskvåte hodet til mamma med rart flatt hår og åpen munn. Og så tror jeg hun sa noe sånt som "Æ e sint sjøl om æ flir!" Men jeg tror ikke jeg tok det så veldig innover meg.

Å, den som bare hadde hatt åtte simultansynkronkoblede vannmugger på klasserommet sitt...

4 kommentarer:

Fru Skurk sa...

Ai ai! Det høres fryktelig ut å sitte i det der høneklasserommet ditt. Kan du ikke sage en liten sprettert og skyte dem som synger?
Eller du kan vanne alle sammen. Vi har en avfukter som lager vann med klam kjellersmak og den kan du få låne og vanne alle de de ekle babysnakkende jentene med. Da tenker jeg de holder munn en stund.

Rållserau sa...

Huff, teite kjerringer. Jeg liker best hun i hjørnet med briller og hørselsvern. Og hun er helt sikkert flinkest også. Skriv mer om da du var liten, det er så gøy!

frk. Figenschou sa...

hahaha kjellervann på blondeblusene! send meg ca i6 liter er du snill.

Anonym sa...

Har vi blitt en hønseflokk nå??

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...