Blah

Jeg begynner å bli litt lei av at alle diskusjoner i klassen foregår på finsk. Ikke alle da, men store deler av dem. Särlig fordi noe av det jeg savna mest i Bergen var en klasse å diskutere med.
I dag hadde klassenmin og läreren deres en lang diskusjon mens vi alle satt rundt et bord i klasserommet, så avsluttet läreren med: We were just discussing the Finnish design debate.
Argh. Den ville jeg gjerne fått med meg.
Jaja. Det eneste jeg kan tröste meg med er at jeg er dem moralsk overlegen siden jeg ofte prövde å gjöre diskusjoner på engelsk med vår franske utvekslingsstudent i Bergen.

Egentlig hadde jeg tenkt å stikke av og dra hjem men så kom jeg på at jeg har finskkurs klokken fire, så nå vet jeg ikke helt hva jeg gjör.
Tror ikke jeg kan sitte på biblioteket og surmule i to timer heller....

10 kommentarer:

ringringring sa...

Velkjent utvekslingsproblem! Jeg har aldri tegnet så mye kruseduller som da jeg var i eksil på island. Hvis man viser at man kjeder seg, og foreksempel trykker på datamaskinen, blir man den frekke og utakknemlige utlendingen, og hvis man spør om hva som blir sagt, blir man den irriterende utlendingen. Man er uansett utlendingen.

frk. Figenschou sa...

Men hvordan gjøre det beste ut av det?????
Argmnh!

Nå er jeg nok den frekke utlendingen
som ikke vil sitte med fylliker på bussen.

paaskeharen sa...

Uansett, så har finsken din et lite nordkalottpreg. Folk har en tendens til å mene at de som ikke snakker språket flytende er tilbakestående. Det er universelt, men pokker så arrogant.

frk. Figenschou sa...

Ja men jeg SKJØNNER jo ikke finsk! Det går veldig lite i tunturi og gandabæ her, mye mer i blablablabalbalablabalbalbalablablabalbalbalabalba

Men jeg blir litt tilbakestående fordi jeg jo aldri får med meg hva som skjer. Det er jo litt det samme som å være dum. Plutselig har gruppen vedtatt noe, og så plutselig reiser de seg og går. Og så sier noen Are you coming?

Anonym sa...

men d e jo nåkka av d som e så arti m å vær i utlande. man går bare rundt dær og skjønne ikke ka som skjer og plutseli sitt man i et saunasenter og blir koppa, og d ville man jo aldri gjort hvis man kunne vællt d vækk.

frk. Figenschou sa...

ok, akkurat det har aldri skjedd.
Det er mer sånn at vi snakke litt ängelsk, å så sir nån plutseli nåt på finsk, å så reise alle sä å forsvinne.

Anonym sa...

Pass på så du ikke uforvarende blir med å vedta at dere skal ta tilbake Petsamo og og Karelska neset! Siden du ikke forstår finsk, kan det jo hende at du har kommet i skade for å delta i Lappobevegelsens møter!

ringringring sa...

Man blir vant til å leve i en slags boble etterhvert, hvor ingenting betyr noesomhelst, og alle tror at du er stokk dum.

Etter 5 ukers gruppearbeid hvor alle snakket islandsk, ble jeg fryktelig frustrert etterhvert og øste ut edder og galle på norsk. Men tenk, da skjønte de hva jeg sa. Heldigvis var det siste dagen av gruppearbeidet.

Et lite tips er å ikke regne med å lære så mye, men kanskje å ha en slags ferie hvor du lager ting du har lyst til å lage...? Hvis det går an?

frk. Figenschou sa...

Ja jeg begynner å innse at det kanskje blir den lureste innfalsvinkelen....

paaskeharen sa...

Det året jeg bodde i utlandet(selv om det var England og jeg forstår engelsk) hadde jeg stor glede av å kalle usympatiske engelskmenn mindre pene ting på norsk- gjerne i en blid tone, og kompet med et smil. Denne fremgangsmåten kompenserer nok ikke for dine manglende finsk-kunnskaper, men anbefales likevel som et mulig plaster på såret.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...