Bæslusa ringer hjem

På fredag var det slettes ikke gøy med noen ting. Jeg bodde ute i gokk, selv for en kirkenesværing å være, alt var møkkete og skittent, jeg savna huskjæresten, jeg var alene med finnene. Og jeg hadde forsøkt å gå å handle, for jeg hadde bare spist to ruisleibæer hele dagen, og jeg kunne SE butikken, men først var der en elv jeg ikke kunne komme over, og etter det var det en firefelts motorvei som jeg slett ikke kom over. Og det regnet i sneen, og jeg hadde nesnalabber på.
Heldigvis har jeg en mor som betaler telefonregninga mi!
Først ringte jeg henne. Mamma syntes jeg burde ta inn på hotell etter å ha fått forholdene beskrevet. Men SÅ ille syntes jeg jo tross alt ikke det var. Så ringte Solveig, og hun er jo et oppkomme av sympati. Og så ringte jeg pappa, og han var sånn raititirai, dette går bra. Etterpå følte jeg meg mye bedre. Nei, litt bedre. Men bedre.
Ja og så hadde jeg jo også snakket med Morten den dagen.
Og neste dag var det blitt lyst, og jeg kunne ta bussen til sentrum, gå på loppemarked, handle litt mat, og søndagen gikk jeg en tur i området der jeg bor, og dt var både hester og hus og svømmehall og en butikk man kunne kjøpe seg mat i. Det var liksom et eget sted ikke bare en studentblokk noen hadde slengt ut ved en firefelts motorvei.
Og så har HOAS vært på besøk mens jeg ikke var hjemme, og lagt igjen en beskjed (på finsk) om at det er ikkeskittent her i det hele tatt, for jeg hadde sendt dem en mail om forholdene.
Kanskje de ikke er så nøye på det i Finland. Det er sb\varte render lngs veggene, døde insekter, hør og støv underradiatoren, det ser ut som noen har helt kaffe nedover veggen og smurt lebestift inne i skapet, det er svære klissete flekker på gulvet, og når man gnir for eksempel tørkepapir mot gulvet på et tilfeldig valgt sted blir det helt gråsvart. Men alt dette har jeg tatt bilde av og skal sende dem. Om det er rent, så vet jeg også hvor rent det må være når jeg flytter ut, mener jeg.
På kjøkkenet er alt klissete, det er svarte render på gulvet-man kan faktisk se hva som er den vanligste ruta for folk å gå, for der er det svartest. I dusjen er det gulbrune render, de er glatte og ikke klissete. (stakkars mamma om hun leser dette, da brekker hun seg vel.) Men på onsdag får jeg møbler, da slipper jeg iallefall spise på kjøkkenet.
HOAS - not recommended.

Men jeg har kjøpt dyne og pute og sånn. Puta er litt stor og stappet...det føles litt som å ligge på gulvet med hodet i trappa. Men heldigvis har Morten utstyrt meg ordentlig så i natt fant jeg fram leathermannen og spretta den opp og tok ut halvparten av fyllet. En madrass får jeg vel kanskje kjøpe snart, jeg ligger på en lånt en som er ca fire cm tjukk.

Og så har jeg sett litt i Helsinkiguiden min, det har jeg ikke hatt overskudd til hittils, så om jeg skal kjede meg skal jeg heller være turist det er nå sikkert ja.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sannsynligvis har hybelen din vært kulisse i et usedvanlig uappetitelig finsk fjernsynsteater.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...