Post og butikk

Når jeg skal handle kan jeg enten dra ned til sentrum og handle der eller jeg kan gjøre det på nærbutikken min. Der jeg handler i sentrum er en veldig bra butikk men jeg synes liksom likevel at man skal handle i nærbutikken sin.
Når man handler i Finland må man passe på å veie og merkerønnsaker og frukten sin.  Det er jo lett å glemme når man kommer fra Norge så jeg glemme det en av tre ganger. Da blir det ingen frukt og skjørbuk.
I dag forsøkte jeg også å finne isterningsposer (ikke at jeg spiser så mye isbiter at det gjør noe men jeg trenger dem i et prosjekt) Det var det ikke mulig å finne, men skinkepose og poser til BILDEKK hadde de derimot i posehylla. Men det blir ikke helt det samme.
Når man betaler må man passe på å legge den der pinnen som deler ens egne varer fra de andre sine varer, bak varene sine. Bak. Ikke foran. Om du ikke legger den bak, kommer ikke den som er bak deg i køen til å legge på varer, i tilfelle du drar fram en sixpack med frosne emuer fra en skjult plass og legger på båndet.
Så er det bare å håpe at butikkdamen ikke spør om noe, men bare ramser opp tall.
Jeg begynner å bli litt god på tall, men man må høre godt etter for det er lange remser.
Jeg har litt på følelesen at finnene egentlig ikke har fått helt dreisen på det med tall, de gjør det fryktelig uhemslig for seg.
Hør bare her.  for eksempel
589474
Viisisaata kahdeksankymmentä yhdeksan tuhatta, neljä saata seitsemänkymmenta nelja
Nå er jo ikke dette et beløp jeg har handlet for da. Men det er jo et eksisterende tall likevel.

Og så har jeg vært og hentet et skjema på posten for å registrere meg som boer. Jeg har på følelsen at det er fryktelig ulurt men jeg kommer til å gjøre det likevel.

4 kommentarer:

ringringring sa...

En gang i spania ble mannen som jobbet i kassa i matbutikken borte i en evighet med all frukten og grønnsakene mine. Først hadde jeg sagt "si, si" enda jeg ikke skjønte hva han sa. Jeg trodde han var ny og ikke kunne prisen eller koden eller noe sånt, og at han måtte bort og se. Alle de andre i den lange køen tenkte sikkert dumme, dumme jente som ikke kan spansk og som ikke kan veie varene sine selv.
Ja det var flaut det! Iallfall litt.

frk. Figenschou sa...

Her tar de bare grønnsakene fra deg og så må du gå hjem uten. Det er også litt flaut, men heldigvis mest irriterende.

solveig sa...

Jeg har en blomkål i kjøleskapet som er begynt å blomstre lilla blomster.

frk. Figenschou sa...

Oi!
Kanskje du kan plante den?

Hr du sett blokålbloggen min forresten?

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...