Se der kommer det en kål i tunellen

...sammens med en shetland sheepdog.
hømlømløm løm løm lm
og da blir det fårikål. og da blir det fårikål.

Da jeg var liten likte jeg ikke så godt fårikål for jeg trodde helpepperen var rekeøyne. Jeg bare regnet med at det var det det var, siden det var det det så ut som, så jeg spurte egentlig aldri noen og det tok noen år før det ble avkreftet av mamma.
Når jeg ble større likte jeg ikke så godt fårikål fordi det ikke var saltkjøtt. Saltkjøtt er jo veldig godt, og fårikål er noe helt annet. Da blir ikke fårikålen dømt på sine egne premisser, men utifra at det var jo ikke saltkjøtt likevel. Det er som når du er liten og tror det er cola i koppen og så er det kaffe.
Eller, kaffe er ikke så godt når du er liten uansett.
Nå liker jeg veldig godt lam, men det at det ikke er saltkjøtt henger litt i faktisk. Rekeøynene som stirrer på meg mellom kållagene plager meg ikke.
Planen er å lage forikol en av dagene for å teste om saltkjøttparameteret fortsatt er gyldig.

8 kommentarer:

Anonym sa...

lammekjøtt e det besteste som finnes! spiste fårikål for nån uker sia, og lammekoteletta, og lammeribba og lammelår og.... lam e sjenerelt knakanes godt da! sjøl om når æ tenke mæ om sa kunne kotelettan vært kokt/stekt litt lengere:)

frk. Figenschou sa...

lammekotelætta i form i ovn i en time sammens med kvitkløk å rosmariiin....mye bedre enn fårikål.

Anonym sa...

trur æ må ha lam til helga ja:) måtte forresten fortelle han Olsen om strips-lampa di. han e en stor fæn av strips, skjønne du. lampa e et nytt ledd i rekka om at strips kan brukes til det mæste:) vi har ikke mye lause ting i heimen, nei....

frk. Figenschou sa...

men så frøøøkteli vanskeli å få tak i!
Iallefall på clas ohlsson, dær dæm bare sælle i tipakning men aldri har mer enn ni...å dæm kan dæm ikke sæll for det må være ti....
Gnrgh.

Anonym sa...

Kanskje jeg skal dra i gang en "send strips til frk.figenschou" kampanje?

frk. Figenschou sa...

Ja iallefall om noen har noen røde strips og slenger. Men nå har jeg bestilt strips på marinsupply as. Det var så billig at jeg tror jeg må ha gjort en feil.

Anonym sa...

Vær forsiktig med det meget farlige fårikolesterolet!

Anonym sa...

sorry, kan ikke sende strips:( olsen hadde sedd på det som et frøktelig svik....

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...