herre jemini i alle verdens land og riker

I går satt jeg og tsæppa på tvmaskinsapparatet. Så langt alt vel.
Men så blafra jeg forbi en slags humorprogramsak på tvnorge. Jeg tror det var en slags teatersportsvariant, men med improen tatt bort...så...kjempekjedelig.
Men plutselig altså. Så står det en same og lager mat i underbuksa og med firevinderslue. Karasjok. Og hele poenget med sketsjen, iallefall hele poenget som jeg kan se, er at han er same og dermed litt enkel, og snakker gebrokkent.

Kan vi ikke slippe? Kan dere ikke heller bruke en neger? Så kan noen andre enn meg rope opp i harnisk?
Eller prøv med en vanlig søring, og like få poenger i monologen, og se om det er noe poeng igjen i det hele tatt med sketsjen?


Ikke at jeg skylder på søringer. Fulle samer er en gjenganger på revyscenen her i hjemfylket. Men hvorfor er det gøy? Hvorfor i himmelens navn er det gøy?

Ettersom jeg vet at kveliteten på leserne mine er høy, skal jeg ikke si noe mer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har tenkt litt på det der. Jeg mener det rett og slett bølle-humor, sånn som mobbere driver, mot de som ikke er i flertall. Fordi samene har vært undertrykt av nordmenn i tidligere tider. Ikke morsomt i det hele tatt, bare ignorant.

Hva synes du forresten om Rorbua?:)

kajsa sa...

i "breakfast at tiffany's" e d m e slags kineser. han e m bare fordi han har kanintenner og e full og kåt. og teit. filmen e fra 1961.

frk. Figenschou sa...

ja rorbua du. De får bare holde på å leke med klisjeene, det plager ikke meg, og om det gjør det, kan jeg jobbe mot dem selv.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...