skrekling rekling pø pø pø!

Jeg har kjøpt grindvev, for jeg skal begynne å veve skallebånd.
Jeg har jo noen enkle skallebånd og belter, etter gammeltantene mine, som de har vevet, altså enkle, som i single. Mistet partneren sin. Jeg tenkte jeg kunne veve den manglende først. Et par venstreskallebånd. Og sånn. Jeg vet ikke.
Jeg har lyst å veve skallebånd.
Så først må man jo får tak i en grindvev. Det har jeg skrevet etter. Det har jeg fått, selv om det jo ble litt krøll selvsagt. Og så har jeg en mønsterbok med skallebånd fra herfra. Og siden jeg ikke har vevet før, skrev jeg også etter et lite hefte om veving på grindvev. Litt starthjelp.
Sånn er starthjelpen: Først, fest skreklingen over renningen. Om mønsteret er overkalt, må du plukke. Lag en "dukke" av innslagsgarnet. Skrukk raklet over haklet og bakle, ane liane.

Herre jemini.

Det hadde vært enklere å engasjere et medium og fått kontakt med tantene.
(nei, det mener jeg ikke. Jeg vil IKKE ha kontakt.)
Jeg får bare begynne med et enkelt mønster og se hva jeg får til, når en renraset same får det til må jo jeg som har mye nordmannsblod iallefall få det til.

2 kommentarer:

Anonym sa...

trur det e sånn som i det heftet om øst-samiske vottemønster der man strikke med to tråda; man skjønne ikke en skit av oppskrifta men man må bare hoppe ut i det å så kanskje forstår man det underveis....

Når æ tenke mæ om så trur æ både boka og heftet e skrevve av samme person...

hmmmm...
Men fint blir det!!!

frk. Figenschou sa...

Nei, du skjønne, heftet som e sånn starthjelp e det Museumshådtverkerne på Folkemuseet som har skrevet.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...