Og så i ens egen familie endatil

Nå som jeg er flyttet hjem til min mor bor jeg på min søsters rom.
Dette skal ikke handle om hvordan jeg ikke engang klarer å skru på tv-en alene, eller hvordan jeg er kommet nærmere Solveig ved å bo i rotet hennes, men hvordan det er å være den høye rare norske ungen i en familie full av småsamer.
En ting er at man aldri kan tyvlåne sko, for de har 35 alle sammen. Det er greit.
Noe annet er at dyna er så kort at tærne og skuldrene slåss hele natta om å få varmen. Enten så er tærne i friluft eller så er skuldrene ute. Men kan selvsagt krølle seg sammen men det glemmer man når man har sovnet og så har man en Indre Konflikt hele natta.
Og så når man er ute blant folk, vips, der var de borte. Sunket ned i menneskemengden. Jeg var jo så optimistisk når vi skulle til Kina for jeg tenkte at da kommer de sikkert ikke til å klare å bli mistet, men det er ikke kinesere som er lave, det er japanere. Allerede på tax-freeområdet på Gardemoen ség de ned mellom reolene og forsvant. Jeg måtte plukke dem opp på tapt og funnet etter ferien.
Jeg prøvde å forklare dette til Bittelillian på jobb, men da skulle liksom hun også påberope seg å være høy og norsk. Ærlig talt, hun er iallefall hvertfall kanskje tre centimeter lavere enn meg, og da regner jeg ikke inn den ekstra centimeteren jeg har løyet på meg i passet engang.

11 kommentarer:

solveig sa...

Bor du på rommet mitt? Koffer e du i Kirkenes? Ka e den her jobben din? Kan du ikke bare svare?

frk. Figenschou sa...

æ jobbe med å lage ei ny utstilling til museet, ei introduksjonsutstilling om krenselantet, æ e hæ til den 16., æ har fløtta hjæm.

Det e nu vel bare å ringe. jesus.

Anonym sa...

Jeg får ikke til å svare på egen blog. Det blir bare kødd. I dag har jeg vært på byen sammen med noen du kjenner fra Kirkenes for hundre år siden. Men meldingen min er: Silje. Nå er det eksamen. Har du blind Finland-fokus, eller er du fri og frank? Dette er ikke kvalifisert spørsmål. - Bj.

frk. Figenschou sa...

altså ikke bitte lille harriet?

Jeg har ikke Finlandfokus! Bare litt. Bittelitt. Men jeg er free og lance for tiden, i Kirkenes en stund tid, men så skal jeg og huskjæresten forsøke å samlokalisere oss igjen. Omså i Finland.

Anonym sa...

Nei, det var andre. Svaret ligger i et begrep i min forrige kommentar. I tillegg til vedkommende (som altså finnes i 'begrepet') var det minst sju ex-pats. -Bj.

kajsa sa...

æ kommer kanskje til kirkenes snart. han pappa har bursdag om ikke så lenge. og han nikita, men han vet det ikke sjøl, så det tells liksom ikke. ses.

frk. Figenschou sa...

herregud det var vanskelig.

eh....frank? men han er ikke kirkeneser egentlig og heller ikke finne....honna? nei hun har ikke noe med eksamen...eksamen? herre fred.

frk. Figenschou sa...

men hundre år siden?


ikke kvalifisert?


hjelpes.

Anonym sa...

Riktig. Frank, som i fri og frank. Legg merke til at jeg skrev ex-pats, som betyr noe slikt som tidligere patrioter. Og så er det besynderlig nok slik at selv om man en gang i verden var Kirkenes-patriot, så behøver man ikke å være barnefødt i rotebyen. Man kan gjerne være fra Bossekop. Men det var altså langt flere enn Frank. Rart? Tja. Viktig? Neppe.

frk. Figenschou sa...

vel, han er jo en av oss. men så kom jeg på at EGENTLIG var ha nikke kirkeneser, og så hadde jeg ikke lest meldingen dinnøye nok tydeligvis.

frk. Figenschou sa...

kajsa!

da må æ klage til dæ, bare så du vet det, for nu går det over stokk og stein her, bare så du vet det.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...