Jeg har sannelig min hatt ikke vært så flink å blogge i det siste. Men det har vært litt travelt. Jeg har både klippet og limt og skrevet og sendt og feiret jebberursdag nr 31 og spist is og i det hele tatt. Nå er det litt roligere, men ikke så mye å skrive om.
I dag er avslapingsdagen. Den er så slap at den ikke engang får dobbelkonsonant.
Jeg har brukt noen timer på å hjelpe noen andre med et annet prosjekt, og ellers har jeg lest bøk. Bok.

Ja det var en ting. Jeg har begynt å forsterke verbene. Litt irriterende. Det er vel familieafasien som slår til, men likevel.
Det føles for tiden mer naturlig å si "ho speis brø istedenfor middag" enda jeg som den velutdannede personen jeg er strengt tatt vet at det er feil.

Men likevel. Det føles rett.

4 kommentarer:

Nick Muddyfoot sa...

Kan noen komme hit å slå av tv-en min så fort som mulig! Nina Karin Monsen er der! Hun må bort fort.

frk. Figenschou sa...

prøv å brøle til naboen din kommer og slår den av.

kajsa sa...

forsterking av verb e en trend i tida. spesielt ser man det på transitive/intransitive verb (hang/hengte, brant/brente). sjøl i dagbladet og aftenpoften har journalistan gådd over til å bøye stært. språkforskeran klør sæ i hodet, for det her stemme ikke overens me teorien.

frk. Figenschou sa...

Forenklingstorien? th-t og kj- sj?

Men endel onga som snakke kreolspråk hjemme fordi foreldran e fra to forskjellie språk, forvanske språket fordi det i utgangspunkte e for simpelt.
Kanskje norsk rett og slett e for lætt.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...