Ugyldig syllogisme

Jeg har reist litt i dag.
Jeg sto opp før fem og tenkte, om litt over syv timer er jeg i Kirkenes.
Jeg liker å være hjemme i Kirkenes. Men jeg liker ikke så godt å stå opp så tidlig at jeg skvetter når vekkerklokka ringer.
Når man skal skrive om sine reiseopplevelser bør man helst kunne diske opp med et møte med hyggelige indiske bestemødre på en overfyllt rutebuss mellom Kandahar og Kandalaksha, og det kan jo ikke jeg.
Jeg kan fortelle om en reise mellom Bergen og Kirkenes.
På bussholdeplassen klokken halv seks stopet det plutselig en drosjebil, ut spratt drosjesjåføren og sa at han fyllte bilen for 80 kroner pr pers, fem kroner billigere enn flybussen, engangstilbud, kom igjen. Av en eller annen grunn var vi bare tre som ville, en ungdom og en gammel dame og jeg. Skeptiske Bergensere, til sånt.

På Gardermoen satt jeg og ventet og så på at sjauerne lastet flyet til Ålesund. Han ene hadde en kjempestor, større enn ham, men tydeligvis ganske lett, eske som han skulle ha opp i luka på flyet. Haha. Det gikk jo ikke, for eska var større enn luka, men det kunne ikke han se for eska var så stor. han mista eska i bakken ca 60 ganger. Så kom det to til som prøvde å dytte den inn og de mista eska i bakken ca 60 ganger. Så kom det en pickup og kjørte den bort.

Inne på flyet til Kirkenes satt det en søring bak meg og fortalte kompisen sin, som tydeligvis ikke hadde vært i nord før, om første gangen han skulle til Kirkenes og de måtte lande i Lakselv istedet. Det må man jo avogtil. Faktisk er jeg overbevist hver eneste gang vi er under landing, og jeg ikke sitter ved vinduet og kan se hva som skjer, at nå blir det Lakselv.
Han fortalte om bussturen på fire-fem timer over til Kirkenes, og så sa han " og det må jeg si, å reise i Finnmark er som å reise i Danmark."

Det tror jeg er den dårligste sammenligningen jeg noen sinne har hørt. Jeg satt der og prøvde å komme på en som var like dårig men klarte ikke. Det må kanskje være som da pappa ikke ville reise til Chile for han hadde sett bilder og det så ut som Øksfjord. Men nei.
Søringen vinner. Hvordan kan man si at å reise i Finnmark er som å reise i Danmark? Det eneste som er likt er jo at ingen av stedene er utpregede alpelandskap.
Men hverken Nederland eller Fijiøyene er utpregede ørkenlandskap, og jeg har ikke tenkt å trekke noen slutninger av den grunn.

Men jeg fikk frokost på begge flyene, og da jeg gikk av i kirkenes gikk damen fra taxien sannelig også av flyet.

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...