Særlig integrert er man ikke.

Før, da man i håp og fattigdom flyttet til Amerika over havet, var det nok sånn at da var man flyttet da. Jostedalen eller hvor man nå kom fra var langt borte og det som hendte i Jostedalen forble der. Kanskje man fikk et brev som brukte et par år over havet om noen døde. Mens det som hendte i Amerika var noe man i større grad orienterte seg i og etter.
For man hadde ikke internettradio.
Nå har vi internettradio så det står etter, og hører norske nyheter og programmer etter samme mønster som før.
(Vi, som i dette tilfellet er meg, i den grad jeg jo ikke kommer fra Jostedalen og heller ikke bor i Amerika. Jeg vet ikke helt hvordan andre oppfører seg, men jeg er jo vanligvis ikke helt unik i oppførsel.)
Så da faller Sverige litt ut. Særlig når man går i en klasse med mest utlendinger. De vet hvor man får tak i svenske moteklær til en billig penge, men de er ikke mer oppdatert enn meg på innenrikssituasjonen.
Og det er jo ikke ideelt. At Sverige faller ut, man vil jo være snill utlending.

Jeg har fått med meg en designreatert nyhet da, at SL som er kollektivtrafikken her i Sthlm, har invitert til sånn "design det nye SL-kortet" -konkurranse, og at det går under all forventning. Alle kan levere bidrag, så man har en milliard bidrag med bildene av katten og hesten og filter-i-photosjoppmanipulerte bilder av selvportrett og kjærester, som alle har fått en stemme hver og tar en milliard år og bla seg gjennom for det vises bare tre bidrag på hver side og alt er i høy oppløsning og lastes langsomt, og så har du de tre bidragene som har fått noen tusen stemmer, som viser grafer over hvor mange hundre prosent reiseprisene har økt med de siste ti årene, oppfordring til å snike, og budskap om at kollektivtrafikk bør være gratis.
Jeg vet ikke helt hvordan SL har tenkt å løse dette.
De har sikkert ikke så lyst at det nye betalingskortet deres skal være påtrykket en oppfordring til å drite i å betale. Men det står jo i konkurransereglene at den som får flest stemmer vinner.

Jaja. Det blir vel sånn at noen tar et grep og desigforslaget "Musso-Världens finaste häst!" vinner.

3 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha, sånne konkurranser er lotteri for den kommersielle aktøren. Lano-ungen i fjor ble jo heller ikke en ordinær søt bade-baby.

Gratulerer med dagen, den feires vel ekstra når man er i utlendighet?

frk. Figenschou sa...

Nja, egentlig ble den overhodet ikke feiret for jeg orket ikke dra på flaggheising i sentrum kl 09.00 på en søndag. Og så skulle jeg på skolen.
Men man er jo som same ikke i utlendighet i Sverige heller...

Elisabeth, innerst i veien sa...

Godt poeng. ☺

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...