Skallebåndkjøret

Ja da var jeg på skallebåndkjøret igjen.
Jeg har et kurs på skolen nå der jeg kan gjøre hva jeg vil, for å si det så enkelt at det nesten ble lit feil, så jeg vever igjen. Egentlig skal det være litt mer i prosjektet enn det, men professoren jeg har som veileder er mer som en mytisk figur enn noe annet, så jeg er litt i frifall og, ja, noe må jeg jo gjøre så jeg forsøker å få dreis på vevingen.

Først gikk jeg og snakket med en tekniker på tekstil, det var litt sånn hakle og bakle og viktig å skakle med en dukke av innslagsgarnet, da er jeg jo like langt etter som jeg ikke snakker haklebakle, men hun lot meg få kjøpe noe garn jeg kunne bruke, iallefall påbegynne denne uhyre kompliserte prosess som tok to dager å gjennomføre, men i går satte jeg igang med å rigge grindveven. Det er jo egentlig kun et lite stykke arbeid, men likevel klarte jeg å finne ut hvordan jeg ikke skulle gjøre det neste gang.
Det skriver jeg på kontoen for framgang.


Her sees ca fire cm Hverdagsmønster fra Grense Jakobselv, iflg mønsterbok.
Først ble det ca ti cm Striper, enda jeg hadde tredd akkurat sånn som mønsterboka sa, men så skjønte jeg helt av meg selv hvorfor det ble et helt annet mønster enn jeg hadde trodd, og tredde om veva og da ble det rett, hurra! Jeg hadde danset om det ikke hadde vært for at jeg jo var festet i denne innretningen.

Det ser forholdsvis ok ut på bildet, men båndet veklser mellom å være to cm bredt og fire. Jeg håper jeg får litt mer årnings på det i løpet av ikke alt for mange lengdecentimeter, for da kan jeg bruke den ok delen av båndet.

Min tremennings datter, som i min kulturbakgrunn er tjukkeste slekta, skulle ta noen bilder av noen skallebånd hun hadde arvet av min bestefars søster, og noen som bestefaren hennes hadde. Ble vi enige om på facebook i går. Hun kunne sende meg dem til låns, men da ville hun gjerne sende inn en bestilling på belte i samme slengen og da ble jeg nervøs, med mine tyve cm Hverdagsmønster fra Grense Jakobselv i varierende bredde på veven, så det blir bilde.
Hurra!

Ingen kommentarer:

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...