Aha! a HA!

Når du synger sulli lulli hanning kanning
(til alle mine ikkefolkemusikkenner: sulli lilli hanning kanning kom nu hjæm fra hauan, møtte æ en liten dræng som gjekk å gjette sauan, e han kvit, send han hit, e han grå at han gå, en han svart men kvit på bogen, la han gange att i skogen)
til en treåring og hun etter hver eneste gjennomsynging spør hva "kogen" er- så er ikke svaret, Men Ida, det e jo dær alle trærne e!
Innså jeg nå. Etter å ha sunget den førtihundre ganger og svart det samme alle gangene.
Svaret er selvfølgelig Men Ida, det e jo skuldra på sauen!

Herregud. Jaja. Nå er jeg reist så hun får bare vokse opp i trua om at sauen har en plass der alle trærne er, som kan være både svart og kvit. Som hun sannsynligvis allerede aner er galt, siden hun spør hver eneste gang.

Vi har forresten også lagt til et vers på Æ tjænte så længe hos en dalebondemann, -eller ikke vi, Ida har beordret det inn, og det er sånn:
Æ tjænte så længe hos en dalebondemann, æ tjænte mæ en traktor. Jenta fra Nøllevik ho tala til mæ, ka traktorn skulle hete. Traktorn hete GRÅTASS.
Dumme meg trodde selvsagt det var katta som skulle hete GÅKASS men det ble bare hyling hver gang jeg sang det på den måten. Til slutt fik vi det imidlertid på plass, til begges lettelse.
Det skal inn etter at man har tjent seg ku, men før hund. Så hvis alle bare kan oppdatere seg på det er det fint.

Ingen kommentarer:

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...