Svensk logikk

Der jeg leier er bredbånd inkludert i husleien. For alle andre enn meg. Jeg betaler, men jeg får ikke bredbånd fordi Bredbandsbolaget ikke kan gjøre en kredittsjekk på meg. Dermed kan jeg ikke få koble meg på bredbåndet jeg betaler for.

Jeg har ringt og snakket med dem. Jeg sa at da jeg var kunde hos ComHem betalte jeg abonnementet et år i forvei hver år. Av samme grunn. Ja, sa kundekonulenten hos Bredbandsbolaget, men det kunne jeg jo ikke gjøre nå siden jeg jo allerede betalte for bredbåndet via husleien. Så da var det ingen måter de kunne forsikre seg om at jeg kom til å betale og da kunne jeg ikke få bredbånd.
Ja, men jeg betaler jo allerede, sa jeg. Det trekkes automatisk av husleien og det er ingenting jeg kan gjøre for å stoppe det.
Joda. Det kunne han også se på sin datamaskin. Men jeg kunne ikke få bli kunde hos dem siden jeg ikke var svensk nok til at de kunne foreta en kredittsjekk hos dem sånn at de var sikre på at jeg kom til å betale. Såh daeh.....

Svensker. Vet dere at vi kaller dere Nordens tyskere?! Det er ikke uten grunn.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Åh de her svenskane!!! Æ har hadd to hos mæ den her uka å æ blir tussat!

paaskeharen sa...

I Trøndelag kalles de visstnok 'Tjuvsvænska'. Jeg får litt assossiasjoner til 'unnskyld at jeg spør' fra NRK's gullalder.
Smalbånd er greit det også.

Anonym sa...

Kjenner jeg justérvesenet rett, har vi her en sak om en part som formidler og tar betalt for en tjeneste en annen part ikke formidler. Det som mangler er en advokat så ordner det seg nok. Forøvrig mener jeg Carthago ble ødelagt og at garderobeskap er farlig nært interiør.

G. E.

fru Storlien sa...

Og så sksjønner ikkesvenskene hvorfor vi på generelt grunnlag gjør narr av dem? Hmmm.

frk. Figenschou sa...

helvete, det er sant, maling, ikea, garderobeskap -det er farlig likt en interiørblogg!

og jeg tror det er litt av greia med svenskene. de ser det ikke sjøl.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...