telefondag

Jeg forsøker å orge litt med banken. Den svenske. Jeg må snakke med et menneske og få litt hjelp med noe. For å få snakke med et menneske må man først snakke med en datamaskin. På svensk.
Jeg har ringt ham mange ganger, det kan jeg jo si med en gang. For etter en lang regle med forsøk på å snakke svensk og forklare med få ord hva jeg vil ha hjelp til, på svensk, samt kontonummer og koder jeg aldri har hørt om og fødselsnummer osv, sier han: Det er fullt. Det finns ikke plass i køen engang. Farvel.
Og så må jeg vente litt, og så må jeg ringe på nytt. Og si til ham mitt svenske personnummer, og hva jeg vil ("jag uppattar inte hva du sejer"), reformuleringer av hva jeg vil, som innimellom ender med et "mhm", innimellom med en repetisjon av hva jeg sa, og innimellom med en oppfordring om å si det på nytt, og så akkurat samme greia når jeg sier kontonummer, og en lang regle om mitt firsifrige hørdibørdi som jeg aldri har hørt om og som vi nå kommer oss forbi likevel, sier han alltid: Ok, men det er fullt. Farvel.
SÅ mye greiere hadde det vært om han bare kunne sagt det på starten av samtalen.
Nordea altså. Det er den mest upraktiske banken jeg har vært borti. Både på nett og telefon.

Jeg forsøker også å kontakte de som står for telefonen min. Eller omdirigere litt med abonnementet. Og det går heller ikke for telenor svarer bare at de har internt trøbbel og jeg bare kan får snakke med dem om det er et nødsfall. Og veldig ofte når jeg ringer andre steder som jeg skal snakke til får jeg bare opptattsignal så jeg tror jeg vet litt om hva det interne trøbbelet er, for å si det sånn.


3 kommentarer:

Dnort sa...

Er nok du som er det interne trøbbelet. Sikkert pga. hørdibørdien din.
Kan anbefale Scandiabanken. Aldri hatt problemer der.

frk. Figenschou sa...

Ja jeg vurderer faktisk å bytte bank. Har jo skandiabanken i Norge. Det eneste som holder meg igjen er alt det interne trøbbelet hørdibørdien kan skape med autogiroer og sånt.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha, festlig å lese om - neppe festlig, bare irriterende å oppleve.

Du kunne jo vurdere å bytte bank, men det er mye strul med det også...

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...