En dag i ord

Vi våkner alle klokken syv, mer eller mindre, og alle er våkne og alle vil stå opp og dette forvirrer oss, men vi slår fast at det må være fordi solen er tilbake og lyset er tilbake og man blir mer vanlig menneske da. Den yngste går og sjekker om gårsdagens hare fortsatt sitter bak garasjen men den har funnet seg et annet sted.

Vi spiser frokost, litt i puljer, noen får te og noen får kaffe og noen vil sitte alene og noen vil sitte heeeelt inntil noen andre, de voksne hører på Helgemorgen som har en ok dekning av de forskjellige perspektivene ved Fosen-saken. Jeg oppdger at jeg har glemt en halv laks  i vasken kvelden før og blir sur, men i går kveld var den stivfrossen så selv om den er litt varm nå har den ikke ligget og vært varm i hele natt, uansett er jeg ikke i lukte-smake-SE modus så akkurat der og da, så jeg legger den i kjøleskpet så kan jeg speke den senere om den ikke har blitt livsfarlig. 

Jendor vil gå til byen med mormor så vi ringer over messenger, men det er bestefar som tar telefonen og han har aldri skjønt det der med snakke-på-skjerm så vi får som vanlig snakke med innsiden av øret hans. Mormor er ute og måker sne så da gjør vi det samme en stund. 

Vi drar til byen for å kjøpe nabbi-perler, donald-pocket på fretex, og senere møte mormor for en tur på kafé, og for å bli tatt bilde av turister for de blir så glade av sparker, men oppdager at det har ramlet en skrue av sparken så man kan ikke sitte på setet. Vi bytter spark med mormor som har noen flere ærender i byen men ingen som skal sitte på setet, og Jendor får sitte på meg hjem igjen etter at vi har vært innom biblioteket. Mormor har en litt mer moderne spark med en helt annen patent der man står på meiene, den klabber og vi må stoppe og slå av isen flere ganger. 

Vi måker litt mer sne når vi kommer hjem.

Vi finner fram den ANDRE sparken, den som fulgte med huset og er merket med forrige huseiers navn, men som bare har ligget under taket i garasjen, den viser seg å være litt mindre, en slags veldig lav damemodell eller er det kanskje en barnespark, så da får Jendor ha sin egen spark, vi må frem med wd-40 og også spiker og stift, men får den til slutt skrudd sammen. Det er fint vær og man vil være ute så mye man kan men vi ser gråværet over fjorden, det varer ikke. 

Jeg går inn for å koke grøt og samtidig er det lukte-smake-SE for laksen i kjøleskapet, bortsett fra smake for den er jo rå, men den lukter greit og jeg henter grovesalt i kjelleren. Jeg pleier å legge den til speking i kaldkjelleren men jeg pleier å glemme at jeg har lagt en laks til speking i grovkjelleren og da blir den så salt så nå rydder jeg plass i kjøleskapet.  

Det begynner å sne, jeg tenker at jeg må ned til mamma å bytte sparken tilbake men hun er sikkert fortsatt i byen, det haster ikke. 

Vi spiser grøt, når vi er ferdige kommer vi på at vi har et fenalår i kjelleren som jo sikkert hadde vært fint til. 

Søskenbarnet mitt ringer, det gjør hun bare når hun har glemt mamma sitt telefonnummer. Det hadde hun nå også. 

Noen går ut for å måke sne.


Ingen kommentarer:

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...