Firedagersuke fra NUH jeg mener neste mandag

Jeg har jo lenge prøvd å ikke innse at vanlig, luthersk femdagersuke er for mye for meg. Det bare er det. Og om det er fordi jeg er et snøfnugg, er utslitt etter de siste årene, bare ER sånn, har vitaminmangel eller fordi jeg har et uvanlig yrke som ikke passer i malen, nei vettu, det spiller kanskje ingen rolle. Jeg må begynne å ta meg selv til etteretning. Men det er ikke så lett for jeg er så ekstremt lutherkulturell. 
Men så har jeg i de siste par årene lest mange artikler som henviser til undersøkelser på firedagersuker.
Og at det er like effektivt som femdagersuke. Like mye arbeid blir utført og ingen arbeidsgiver tapte penger på forsøket. Bare 2% av bedriftene som var med i forsøket ville gå tilbake til femdagersuke etter endt periode. Nå dreier de aller fleste undersøkelsene hovedsaklig om kontorarbeidere, men det er likevel ingenting i forskningen som tilsier at det bare funker for funksjonærer. 
Så da har jeg bestemt meg for å begynne med firetimersuke. Freudian slip, jeg mener firedagersuke. 
Noen ganger jobber man seg jo halvdau fordi man må, da må man fravike fra regelen, men som ny standard er det firedagersuke fra nå. Som et forsøk, jeg får jo evaluere og sånne greier litt uti. 
 
Og dette har jeg tenkt på litt, så planen er å starte neste uke. For denne uken skulle jeg uansett ta fri mandagen siden jeg hadde jobbet så mye uka før, sant. Når jeg ser på det nå sliter jeg litt med å få øye på den soleklare forskjellen mellom å ha fri på mandag fordi jeg jobbet så mye uken før og har fri på mandag fordi jeg har innført firedagersuke fordi femdagersuken blir for mye for meg. Jeg jobber altså bare fire dager denne uken og firedagersuken starter neste uke. 

Jaja. Så lenge jeg er fornøyd. Og uansett ble det litt komplisert av at jeg er syk denne mandagen. Gjelds firedagersuken da?

Kanskje er det greit med litt innkjøring, for på denne min planlagte fridag, hadde jeg tenkt å sende kunsthallen et vedlegg til proformafaktura (må bare lage det først) og gjøre selvangivelsen, og selv om jeg gjør det hjemmefra så LYSER det ikke akkurat fri fra jobb av disse to aktivitetene. Må passe meg litt, kjenner jeg. Når man tar fri fra jobben sånn at man får jobbet litt, mener jeg. Det ligger som jeg vet ikke helt naturlig for meg å drive å ta fri sånn der helt ukritisk, men det får man jo bare øve seg på. 

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...