Møder og fader

Pappa har bursdag i dag. Det evige spørsmål er da: hva skal jeg gi ham? Ettersom han ikke husket min bursdag og enda driver og "arbeider" med det krabbespydet jeg ønska meg -for fire måneder siden- blir det en bok som heter "Bot og Bedring". Den kommer han neppe til å ta og da får jeg det siste ordet.
Mamma ringer stadig sånn halvtidlig om morgenen, ca 9.30 og deromkring, nå som jeg har ferie. For å sjekke om jeg har stått opp. Utrolig. Det er åtte-ni år siden jeg flytta hjemmefra. Når jeg ringer henne opp igjen, sier hun alltid åja du sover lenge idag.

I går sto jeg og kikka utover fjorden som var så fin, fra vinduet mitt altså, og jeg står ved siden av urtekrukkene til Timian og Sitronmelissa, (begge ganske døde, dritungene)og da plutselig stikker en meitemark hodet eller rompa opp av krukken til timian. Kors og bevares. Det er da tre måneder siden jeg henta jord. Som den må ha kjeda seg. Jeg slapp den ned i blomsterbedet utfor vinduet.

Da jeg var liten (ca 2) hadde jeg og pappa meitamakkfarm i kjelleren. Den trengte alltid tilsyn når mamma skulle vaske gulvet. Vi fora dem med tørrmelk og mel tror jeg.

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...