andegass

Det viser seg at det ikke er så mange ornitologer som leser bloggen min. (Nå syntes jeg plutselig det skulle hett orientolog, det vil jeg være, orientolog.)
Men jeg fant ut at det finnes faktisk en side som heter "spør en ornitolog"!
Ha! Tenk at det finnes! Så jeg fylte ut skjemaet og spurte om det fantes stokkgjess, jeg hoppa over det feltet der man skulle fylle inn alder og hvilken klasse man går i, men jeg fikk svar likevel:
Hei!
Blant tamme andefugler forekommer en rekke blandingsformer, og individer av disse kan inneholde gener fra flere arter som er avlet fram oppgjennom tida.

Dette svaret kom faktisk mens jeg var i parken for å ta bilder av stokkgjessene.
Eller stokkgassene kanskje egentlig når jeg tenker meg om?
Det var ikke så lett å få tatt bilde, for de hadde gått og lagt seg, og når de lå og slanget seg sånn klarte jeg ikke å få til et bilde der man ser at det er gjess. Andegjess. Så jeg måtte vekke dem, jeg sa: nu e det litt kjedeli det hær kan ikke dåkker gjør nåt

og så måtte jeg snu meg og se at ingen hørte at jeg satt og snakket til sovende gjess. Jeg hadde jo ikke lyst å vekke dem på noe voldsom måte heller, kaste stein på dem eller noe, men det var vanskelig å få dem opp. Til slutt trampet jeg vagt truende sånn litt i nærheten, da reiste de seg og kjeftet sånn halvopprømt, og rett før de la seg ned igjen ca ti cm lenger bort tre sekunder senere fikk jeg tatt dette bildet:
and og gås i samme vås
Kanskje ikke et kjempeblinkskudd, men jeg hadde ikke lyst å plage dem så veldig, og ikke kunne jeg drive å rope så mye heller ettersom jeg jo knappest var alene i parken, men man KAN se at det ikke er en and men en gås. Hvis man vet at det er det man ser. Sant?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Sant? Nei. Dette er nok helt ordinære stokkender. Du får nok ikke Nobelprisen i fugletitting i år heller. Skulle du derimot få øye på en lommelerke eller en avisand stiller saken seg selvfølgelig helt annerledes.

frk. Figenschou sa...

nei men det ER en gås! For det er stokkender der og, og de ser ut som ENDER!


aargh. Da må jeg ut og vekke endene og ta nye bilder.

frk. Figenschou sa...

Men se på nebbet da! Og den diagonale kroppsformen!

solveig sa...

ja! det er stokkgjess. man ser det fordi ender er mye søtere enn gjess. gjess har stygge øyne, akkurat som de på bildet. og spissere nebb. jeg er veldig glad i dyr altså, det at de er stygge er ikke negativt ment, bare en objektiv observasjon.

frk. Figenschou sa...

nem.lig.

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...