jeg er våken og egypterne har kommet

Egypterne våre fra Kairo er på gjenvisitt.
De synes Bergen er fantastisk og tror det er vinter her.
Vi prøver skylbetinget å stille opp, vi synes de er litt intense og baler med kultur- og aldersforskjeller. Men de var kjempeflinke verter da vi var der, så vi prøver å få til noe som ikke er alt for tydelig tvangsoppmøte. Fæle nordmenn.
I går foreksempel hadde vi de med opp på Fløyen. Banen opp og spasere ned. Vi hadde helt glemt at de aldri går i Kairo. Vi hadde gitt beskjed om ordentelig skotøy, men to stilte optimistisk opp i dukkesko. Den ene professoren fant seg friskt en kjepp til fjellturen vår, ca ved Skansen slepte den etter ham som et vått tau.
Men de tok det på en måte pent, positive men utslitte og det var alt for langt hjem. Og høyt oppe. "We believe in gravity, come on, we built the pyramids!" som en av professorene litt gåtefullt sa det.
Det er kostelig å se dem komme seg over gaten. De gjør det på kairomåten, de bare strener uti gaten når det ser ut til at det er mulig å komme seg over, helst i følge på ti for å minimere individets sjanse for å bli truffet, og så gjør de det egyptiske tegnet for "værsåsnillåikkekjørmegned" som er å gni fingrene mot hverandre, og ligner ganske mye på tegnet vi gjør for penger.
Med andre ord er det endel bergenske bilførere som de siste dagene har måttet stoppe bilene for tiggende arabere som bare forsvinner over gaten.

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...