jo, nei men, tjelden altså!


Jeg og hanhvisnavneimånevnesmenermorten, dro en tur vestover i går. Mot Austertana. Byluft, Gandvik, Rissibakti, sånne steder. Varangsbunnen.
I Gandvik kom vi over en anleggsplass som the Stig hadde så lyst å fotografere, så det gjorde nå han, jeg satt i bilen og prøvde å ikke sovne for jeg var så trøtt, og/men hva får jeg se.
Joda, tjelden. Og tjeldens "reir" (reir! hah!) og tjeldens egg. Som den altså har lagt...på anleggsplassen.
Jeg blir så himla oppgitt.
Hvis dere ser på bildet over så ser man en lettere beskjemmet tjeld, som tro mot sine instinkter har hoppet av reiret når den så meg/bilen, et såkalt reir eller heller en eggfraslengningsplass, i sirkelen foran på bildet, og A og B viser til henholdsvis anleggsvei og anleggsplass komplett med hjullastere, dosere, lastebiler og hele holoiet. Pilene viser egentlig bare til billedkanten, for så nært var både A og B.
(trykk på bildet for større versjon)
Nå er jo tjelden heldig og har søte unger, for jeg regner med at anleggsarbeiderne ikke kommer til å kjøre over reiret hvis de nå bare vet at det er der, men det tror jeg nok ikke tjelden kan vite, at de store gule maskinene egentlig er ganske venliggsinnede på grunn av sin midlertidige innmat.
En annen ting er hvilket oppvekstmiljø dette blir, tjeldunger springer jo endel rundt, og om de blir nå særlig eldre enn ca en arbeidsdag er nå det et mirakel, det vil jeg bare ha sagt.

Jesus. Jesus gud altså.

1 kommentar:

Tenkerbell sa...

Æ lik når du har ferie / rekonvalesens!

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...