Jeg hekler

For noen år siden læret Yrg meg å hekle idiotmasker. Det ble jeg kjempeflink til. Men det er jo litt begrenset for da kan man bare strikke trekanter. Eller, to trekanter blir jo en firkant...så det er kanskje litt mer anvendelig enn man skulle tro fra de sirka åttogførti sjalene jeg har hekla...Drit.
Ja. Uansett ville jeg gjerne lære meg litt mer sånn der normalhekling. Så har man noe å holde på med som ikke er skole. Eller noe å holde på med når man holder på å forgå på skolen. Når man må sitte i ro på forelesninger og ADhodet driver og skal løpe ut av døren hele tiden.
Så jeg kjøpte meg heklebok!
Jeg må si at det er egentlig ikke så lett å skjønne sånne tegninger av tråder og heklepinner og tråden hit og dit og under her og rundt den og opp og hepp. Jeg synes likevel at jeg har klart det ganske bra. Eller, jeg skjønner ikke helt at det skal være mulig å gjøre det på noen annen måte enn akkurat sånn som jeg gjør det. Men det ser overhodet ikke ut som det gjør på bildet. Hekletøyet jeg sitter med i henderne ser ikke ut som eksempellappene. Det ser ut som bacon.

Så jeg la ut en forespørsel på facebook. Og hjelpen strømmer inn! Jeg blir litt sikrere på hva jeg holder på med men det ser jo fortsatt ikke ut som noe i boka. Rådet er å bare uansett gjøre det samme hele tiden. Så det gjør jeg jo da. Og da blir det fortsatt bacon. Men jeg er jo nybegynner.
Jaja. Det skal bli en kaffevarmer. Presskannen bryr seg ikke om hvordan den ser ut.

4 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha, nei presskanna bryr seg nok ikke. Høres fantastisk ut å kunne hekle bacon, da. Jeg utfordrer deg til å legge ut bilde.

Og jeg lærte meg å hekle fra et heklekurs i Norsk Ukeblad en gang i tida...Blei ikke pent i begynnelsen, men så løsna det litt og jeg kan da i alle fall en del masketyper og kan mekke noen småting - om jeg vil.

frk. Figenschou sa...

jeg hadde hekla litt forbi baconstadiet da jeg leste kommentaren din. jeg må blir flinkere ti å ta bilder FØR du sier det.

Kim S sa...

A propos bacon: Æ hekla en kjempefin elefant en gang!

frk. Figenschou sa...

mmmm....elefantsvor!

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...