nja, gammel hersketeknikk

Maskot skrotas efter stark kritik från samer:

Idag, den 21 november 2011 skrotas samemaskoten på kommunikationstjänsten Jojka.nu efter stark kritik från en grupp samer på Jojkas Facebook grupp.

Vi på jojka.nu har efter mycket negativ publicitet samt även hot mot våra samiska medarbetare valt att ta bort maskoten för vår SMS-tjänst. Vi känner att de klagomål vi fått på vår tjänst bör sättas i sitt rätta perspektiv. SMS-tjänsten är än så länge inte lanserad officiellt och vi har försökt att ha en dialog om vår maskot med berörda. Det är denna dialog som farit iväg på ett högst obehagligt sätt.

Vi på jojka.nu bedyrar att vi har handlat i bästa välmening och inte har haft för avsikt att kränka någon. Vi hyser inga andra känslor än full respekt för den samiska befolkningen och har redan från första början försökt att göra dem till delaktiga i projektet. Vi har även haft tankar på att finansiera samiska projekt så som skolor, sångtävlingar och dylikt med hjälp av överskottet från tjänsten.

Eftersom att maskoten upplevts som negativt laddad tar vi självklart till oss den kritiken. Vi kommer självklart att byta ut den till något som istället har en stark positiv laddning. Vi ber återigen om ursäkt till alla som känt sig kränkta.

MVH Jojka
Dette vil jeg kalle for en ekstremt dubiøs unnskyldning.
Skoler og sangkonkurranser klarer vi å organisere og finansiere selv, det vi trenger er retten til, og kontrollen over, våre egne kulturuttrykk.

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...