Ordfører for en dag

-Jaa, Silje fig, hvis du fikk være ordfører i Bergen for en dag, hva ville du da gjort?
-Jeg ville sendt alle de rumenske trekkspillerne på kurs. I Romania. Jeg mener, det finnes jo så vanvittig mye bra rumensk folkemusikk, og særlig sigøynermusikken, men i det hele tatt, med cimbalom og greier, selv om det vel er mer en ungarsk greie, men likevel, den rumenske folkemusikken står ikke tilbake for noe i rytmer og liv og fraseringer og melodier, og hva er det vi får? Anniversary song. Maltraktert. Stakkars Django, jaja, anniversary song er fin nok den, men ikke på surt trekkspill på full rotasjon. Og enkelte av dem kan jo ikke bruke bassen heller, de tror at ventresida av trekkspillet er til å holde seg fast i. Jeg vil mye heller ha ordentlig rumensk sigøynermusikk enn vassuppeversjonen av en djangolåt.
Når de har vært på kurs kan de få komme tilbake og spille for oss igjen.
-Så du vil ikke brukt pengene på helsevesnet eller barnehager eller eldreomsorgen?
-du, det er begrenset hva man får utført på en dag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

I Tromsø forpestet trekkspillerne bymiljø så mye at folk som jobbet på butikkene i sentrum sykemeldte seg. Tilslutt la politimesteren ned totalt spilleforbud. Dtn eneste stedet i Europa de har fått gor kritikk er ikke uventet i Vadsø.

frk. Figenschou sa...

Ikke uventet?

Fordi vadsøværingene er kjent for å være positive mennesker?

Anonym sa...

Hvis positiv og tonedøv er det samme, ja så er de vel det.

Anonym sa...

Kan ikke være mye spilleforbud i Tromsø. Jeg var der i går, og der sto det ihvertfall en, om ikke to, trekkspiller(e) fra Romania i gågata.

frk. Figenschou sa...

send dem på kurs!

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...