veldig spennende overskrift.

I dag kom den der secondskin'en til datamaskinen min. Jeg klarte ikke finne en for eksempel grønn eller gul eller en med bilder på, så det ble kjedelig kontorsvart. Som alltid når posten er involvert ble det litt krøll, men jeg hadde sovet lenge og blodsukkeret fint balansert, så det var ikke noe videre stress.
Jeg ble litt overrasket over at pakken var så enorm, bare. Men lett?
Det viser seg at secondskin'en er pakket inn i metervis med bobleplast, inni en pappeske. Hvis man skal sende en veldig myk ting, som er laget for å beskytte andre ting, er det vel ikke strengt tatt nødvendig å emballere så til de grader?
Men jeg skal ikke klage, nå har vi gjestemadrass, og om jeg ruller bobleplasten rundt magen er jeg klar til å møte rottweileren igjen.
Men jeg skal klage litt likevel, for unødvendig emballasje betyr unødvendig energibruk i frakt, såh.

Og så kom jeg til å tenke på noe. Oljedreven energi er jo veldig, veldig, veldig effektiv. Så da jeg kom på at jeg hadde glemt lyset på ned på badet, (som vel sikkert er av vannkraft, men det var det som satte det hele igang) lurte jeg lenge på om jeg ville forbruke mer energi ved å gå ned og skru av lyset, enn ved å bare la det brenne? Og nå er vel min energi mer miljøvennlig enn elektrisitet, men jeg er jo drevet av mye langtransportert mat, og jeg spiser jo kjøtt og det som verre er, som krever endel energi i produsksjon og frakt. Jeg vet ikke jeg. Jeg regner jo med det er best å skru av lyset, men figenschouenergi er vel ikke uten kostnader den heller.
Hm?

Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...