FIGENSCHÖU nr?

I dag har jeg ikke vært på Skatteverket. Jeg synes Skatteverket egentlig kunne tatt hånd om alt, for det var så enkelt og greit og snillt og vennligt. I dag har jeg istedet forsøkt meg på Studentkortet.se. Man må nemlig ikke lengre være medlem av studentunionen, altså, man trenger ikke lengre betale semesteravgiften, her i Sverige. Vi hadde en frøken innom på et av informasjonsmøtene, hun var leder i studentsamskipnaden på Konstfack. Hun brukte endel tid på å fortelle at det ikke lengre var obligatorisk, men ikke et sekund på å si noe om hvorfor man likevel burde være medlem. Hun kunne ikke svare på et eneste spørsmål heller, så det er kanskje like greit at det ikke er obligatorisk.

Men et studentbevis vil man jo likevel gjerne ha, til tog og tbane og tbuss og tmuseer og sånt. Det er da man skal ta kontakt med Studenkortet.se. Der logger man inn med studentkortnummeret sitt for å bestille studentkort. Det synes jeg er en fryktelig, fryktelig dårlig ordning. (akkurat nå ser jeg syv varmluftsballonger og to jagerfly fra vinduet mitt. Måtte bare si det) Under fanen Spørsmål og Svar er det et eneste punkt, og det er en liste over hvilke skoler de ikke kan hjelpe. Min skole står ikke der, men det er meg komplett umulig å forstå hvordan man går fram for å skaffe seg dette kortet. Jeg mistenker at det er studentrådet på min skole som administrerer denne siden. Så jeg lurer på å bare gå innom Skatteverket for å få klarhet i sakerne.

Resten av dagen, og det er mesteparten, har vi hatt verkstedkurs. Halvparten av klassen har jobbet som møbelsnekkere, den ande halvparten vet ikke forskjell på en smugvinkel og en dimensjonshøvel. Det sier seg selv at introduksjonen kan bli litt kjedelig for en viss halvpart. Det er likevel deilig å være igang på et skikkelig, ordentlig verksted med fantastisk utstyr selv om man er det for å lage...brødfjøl.
Ja. Brødfjøl.
Men det er greit, det er tilogmed fint. Og det er masse fantastisk kapp i kappkassene.
Nå gjelder det bare å finne ut hvordan man også får tilgang på metallverkstedet, noe det ikke er satt av noe tid til på planen, og så er jeg selvstyrt. Juhu!

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...