Kiwikofte

En ting er nå selve stuntet, det utrolig opplyste og kulurbevisste stuntet, men noe helt annet er alle kommentarene under artikkelen i både Nordlys og iTromsø.

"Jævla samer. kalger på alt. beiteområder skal dere ha, eget sameting skal dere ha, og skatte pengene til oss andre i landet skal dere ha, men og la de som sørger for at dere får trygde pengene deres gå i noen kofter klarer dere ikke. Jeg syns at dere skulle fått deres eget land så slipper vi og fø dere lenger"

"Sama og muslima, omentrent like korka i hodet når det kommer til toleranse ovenfor andre sine meninger om ting i verden.."

Og hva skal man nå si. Jeg vet ikke. Man kunne sagt så mye, men jeg blir mest helt matt.
Jeg klarer likevel ikke la være å lese kommentarene som dukker opp, i hele dag har jeg gått inn på nettsidene og oppdatert og oppdatert og lest og lest, men det får jeg rett og slett slutte med.

3 kommentarer:

Elisabeth, innerst i veien sa...

Må innrømme at jeg syntes de kiwikoftene viser at de har humor der i gjengen, det er jo ikke alltid de får vist det bak kassa...
Kan ikke sette meg inn i hva den samiske gruppa burde tenke og føle, men er det sånn at det alltid tas negativt opp om en ikke-same kler seg ut som en?

Men, de hatske kommentarene du har klippet ut, de hører inget steds hjemme. Ikke rart det er krig i verden..

frk. Figenschou sa...

det tas vel heller negativt opp at man kler folk opp som samer når de skal ut å drikke seg dritings på byen, "joike" og snakke gebrokkent.
Man bør også være kulturbevisst nok til å tenke over at samene er en minoritet som har vært latterliggjort i landsdelen i all tid, og at man kanskje børe være litt ekstra forsiktig all den tid "full same" fortsatt er en gjenganger på revyscenene i nord.

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ok, skjønner. Jeg sier bare at om jeg hadde iført meg en sånn tullekofte hadde det ikke vært meningen å gjøre narr av noen som helst, annet enn meg selv.

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...