Jeg vet ikke jeg. Det er kanskje fler ting ved Bergen jeg savner enn Nygårdsbroa. Og først og fremst er det nok det å vite hvor ting er.
Jeg får ikke helt tak på Sthlm. Jeg kan se store deler av byen fra vinduet mitt i sjette etasje, men jeg vet ikke helt hva det er jeg ser. Fordi jeg stort sett er på skolen, eller hjemme, eller på vei til eller fra, og det stykket som er til eller fra er en skog med en hakkespett, og litt vei, og over gata, og så er man hjemme.
Sentrum, eller "byen" som kirkeneseren i meg insisterer på å kalle handelsdistrikt i større tettsted, har jeg overhodet ikke oversikt over og ligger som en mystisk eller mytisk tåkedis (uten tåke) der booorte et sted.
I Bergen er alt pent og pyntelig samlet på samme plass og jeg visste hvor alt var. Tre gang i løpet av fem år tok jeg bussen.

I rettferdighetens noe misbrukte navn må jeg også si at jeg ikke var særlig trist da vi flytta derfra. Jeg tror grunnen til at Bergen leder over Sthlm for øyeblikket er at i Bergen har (fortids-har) jeg bodd i fem år, og da kan man liksom. Her har jeg knapt vært og det virker litt uoverkommelig og uvennlig.

Jeg leter etter Stockholm. (Det hadde sikkert vært mye lettere, alt, i Gøteborg....)

Men nå er det vår! Og lyst! Og det hjelper alltid på, det.

2 kommentarer:

Tenkerbell sa...

Du må smøre pikniksekk til dæ å mannen, så må dokker gå å gå å gå hele dagen og ta en øl på koselige utepub`a en dag det e sol å så blir du kjent med Ståckhålm, som for øvrig e en veldig koselig å fin by:) Å relativt oversiktlig, for æ fant frem der, å æ e dama som sykla mæ vill i Vardø når vi fløtta dit fra Kiberg. I Vardø, som e ei øy å endatil ei veldig lita øy å kor du bare kan ta dæ frem til ei korsnsomhelst fjæra å så følge den til du finn hjem tel den fjæra der du bor... Men æ fant altså frem i Ståckhålm! Flottanes by!

frk. Figenschou sa...

vet du tenkerbell, det e helt sant det du sir nu. man må årdne sjøl.

det blir bra. Snart. Må bare få tid. Snart.

Fremmelig drift

Jeg driver altså med en form for glassmalerier eller bevegelige bilder for tiden. Jeg legger skjellakk og akryl, noen ganger også potetmel, ...