SnnnrRRRRRRRrrrrrrk

Jeg har problematisert dette i bloggform før, men ettersom Tenkerbell vel er den eneste som muligens har lest hele bloggen min, tar jeg det opp igjen:
Når er det lov å be folk gå å snyte seg?
Ikke at man skal be folk gå å snyte seg. Mer, når får man si ifra at sånn inntrekking av snørr hvert sjette sekund er litt enerverende, kunne du tenke deg å slutte?

Min foreløpige teori er: aldri.
Jeg prøvde ut spørsmålet på fleisbokj i går, og det styrker i grunnen teorien min. Man er surnepete om man ikke bare finner seg i det. Uansett hvordan man går frem. Jeg, foreksempel, forsøkte å løse problemet ved å spørre snørrinntrekkeren om hun ville ha et papir av meg. Et Tissue, siden vi snakker engelsk. Nei, hun snøt seg ikke in public. Grææit. Da har jeg ikke flere tilnærmingsmåter. Og jeg hadde nok allerede gått over streken. Jeg er jo finnmarking og det er jo stort sett det vi gjør. For eksempel foreslo Søskenbarn fra Finnmark at jeg skulle gå bort og diskret spy på pulten hennes.

Problemet mitt er at jeg er den eneste finnmarkingen i klassen og vi nok har et sånt berømt kulturkræsj på gang, så løsningen er nok å høre på sekssekundersintervallsnnnnnnrrrrrrrk.

Ikke sant?

9 kommentarer:

Tenkerbell sa...

Æ pleie å legg an en sånn sjarmerende æ-e-finnmarking-å-vi-e-så-innmari-direkte tone å sir med et glimt i øyet at dæm må gå å snyt sæ. Hvis æ hadde fådd som svar at dæm ikke snøyt sæ in public hadde æ nok sport om æ skulle føll dæm på do. Æ satse med andre ord alle påske-eggan på at søringan snakke sant når dæm sir at det e så forfriskanes med ærlige finnmarkinga!

Ps: hvis det e sånn at ho hadde blidd sur for den direkte tiltalen, så hadde det vel ikke vart lengre enn den snørrete nesen og jeg personlig tar heller en uke sur enn en uke snørr. Nemlig! Å så blei æ altså søring medt i ei setning siden en kunde va så uforskamma å ringe å forstyrre mæ mens æ bruk arbeidstia på å kommentere blogg! Folk altså!

frk. Figenschou sa...

ja, men "sjarmeranes finnmarking" fungere ikke nødvendigvis på en koreaner! det e frøktlig vanskelig å være i en sånn internasjonal klasse, det e jo ingen som vet kem æ e!


kom å føll ho på do!

Tenkerbell sa...

Hahahaha :) Æ trur kanskje du burde lage en sånn liten Dette er Norge-presentasjon, å så legg inn en ganske lang parentes med at vi i Finnmarka er kjent for våres direkte og koselige fremgangsmåte.
Æ skulle gjerne kommet å føllt på på do, men æ trur kanskje det hadde vært rarere om du hadde tilkalt forsterkninga for å få det gjort enn å bare gjør det sjøl. Æ e videre kjent for å vær ei drittkjerring her på jobb, så mulig æ attpåtil hadde skremt ho litt...

Tenkerbell sa...

Nei, nu va æ inne å leste innlegge enda en gang å det e fortsatt like arti! Spy litt diskret på pulten; æææææhæhæhæhæhæ :)

Æ e sikker på at en middels søring åsså syns det her e fabelaktig!

frk. Figenschou sa...

du e nu så fin!

Anonym sa...

Takk! Jeg lodde... ok æ flira høgt og vulgært (faren min sa æ ikke måtte le så høgt fordi det va så vulgært)..fra andre setninga. Las den seriøst fem ganger! Æ kjenne æ bli litt agresiv på slike snørrtrækkera som er så frekk og ikke snyte sæ offentlig men ska bedrive kvalmanes snørrtrekking i full offentlighet. Umodent, hensynsløst og hæslig e det. Basta. Æ trur æ har sagt "Gå å snyt dæ!" Litt sånn hælvskartt..og stirra intenst... te skammen hadd tatt nekkegrep på vedkommende... Brekninga for hver snufs kan fungere vest du står nært nok. Skikkelig dramabrekninga!

Å ellers må æ sei du skriv godt og trivele frk. Figenschou

frk. Figenschou sa...

oæ! det va en staselig kommentar det!

æ skulle bare ønske det va litt mer allment akseptert å vær finnmarking i klassen min. Æ e en vældig mild finnmarking, men for dæm e æ sjølve styggen på flatmark. I kastan.

Øystein sa...

Jeg ser jeg har litt å lære. Her labbes det rundt grøten i all sin prakt i beste sørlendigstil.

frk. Figenschou sa...

lære og lære, nordingstilen fungerer jo åpenbart ikke i dette tilfellet.

plopp plopp plopp og en annen plopp

I dag har jeg brukt alt for mye av dagen på å få kjøpt bobleplast. Det lyktes meg ei.  Først prøvde jeg hos KEM, Kunstnernes eget materialut...