slik leve dei der!

Jeg har vært i jebbursdag.
Det slo meg at etter at solvor&sommer, høst og vinter flyttet fra byen, har jeg egentlig ikke vært på fest her. Har jeg det da? Jeg har jo ikke det. Jeg har vært i middag m tilhørende alkohol, riktignok, men ikke fest. (Tror jeg.)
Men i går altså. Trippelbursdag, her skal man gjenta det tapte! Ok, det ble feil, men alle skjønner hva jeg mente. Og det var skikkelig trippelfest, god mat og god stemning og fine folk. Tror jeg. Jeg hadde nemlig ikke truffet noen av dem før, omtrent. Og når skjedde det sist? I Kirkenes, mener jeg? Jeg har virkelig blitt utflytta. Tror jeg, må jeg kanskje legge til her og. Det fleste var nemlig ettåringer (altså ikke småbarn, men sånne som kommer til tiltakssonen for å jobbe ett år for å få nedskrevet studielånet sitt, og så drar igjen. Det fører til at man får både arbeidskraft, tilsiktet, og ett litt livligere miljø enn om man skulle vært en by i gokk totalt uten tilsig, utilsiktet, regner jeg med.)
For alt jeg vet kan det jo være at det bestandig har vært et blomstrende parallelt festmiljø med forskjellige ettåringer her i byen, og jeg har bare ikke visst om det, men det var litt overraskende å komme på en tjåke full fest og være én av tre kirkenesere. Heldigvis ville mange av tilflytterne også snakke om bærplukking, hytteliv, døde hvaler og fiske, så det gikk greit.

En annen ting som var nytt var å være sånn omtrent eldst. Det er jeg jo stort sett heller ikke. På fest, mener jeg. Og lavest. Siden jeg var i minoritet som lokal. Men mye av festen oppholdt seg i gangen, ved trappa, og jeg kunne stå et par trappetrinn opp, så det gikk også greit.


Man må nok venne seg til endel nytt, om man skal flytte hjem, men det virker som om det ikke har tapt seg, bare endret seg.

2 kommentarer:

paaskeharen sa...

Så Kirkenes er som et slags skatteparadis for folk med høy studiegjeld? Ganske smart ordning, egentlig.(Motstår såvidt fristelsen til å lage et smilefjes)

frk. Figenschou sa...

jobb i tiltakssonen ett år, få ti prosent eller maks 25.000 av studielånet ditt visket ut!

dette er en overskrift, jeg fant ikke på noe bedre

Det er mulig det er på tide å bytte briller igjen. Fint, for det var jo så utrolig lite styr sist gang. Iallefall får jeg vondt i hodet hver...