Kasser, mengder, og jeg lurer i skogen men får ikke svar.

Jeg har endelig, etter tre og et halvt år med frem og tilbake, sendt avgårde en utstilling til Karasjok. Nå har lasten gått.

Jeg blir så enormt stressa av forsendelser. Jeg tror det henger sammen med at jeg har flytta så mye og jeg blir helt overmannet av Luther hver gang jeg blir minnet på hvor mye jeg har. Men det er jo vanlig å ha ting. Det er bare ikke så vanlig å hepse rundt på dem i eninga sånn at man ser hvor mye man har. For noen år siden hadde vi et flyttelass i en garasje som min mor eide. Men så skulle tomta garasjene sto på selges, og garasjene rives (ikke noe stress det) og vi måtte flytte flyttelasset. Jeg ble egentlig ganske irritert over min mors demonstrativt forskrekkede utrop over mengden ting vi hadde i garasjen da vi dro ned for å inspisere før flytten. (En ganske liten garasje. Ikke plass til en moderne bil.) Jeg hadde bodd hjemmefra i fjorten år. Trodde hun jeg skulle ha tingene mine i en toalettmappe?
Så når jeg sender tre store kasser med kunst til Karasjok føler jeg liksom at det er litt for mye.
Og det er det jo ikke. Det er heller et spørsmål om det er nok. Det er en ganske stor utstilling. Den hadde ikke blitt noe av om den hadde vært mulig å transportere i en toalettmappe. Men den der greia med at man ikke skal ha så mange ting og stressen over selve forsendelsen sitter i.
Jeg blir helt svett av at det skal flyttes på ting.

Jeg flytta ikke på ting selv engang. Dette er det transportbyrå som tar seg av. Jeg bare låste opp en dør og så var mn del av ansvaret over. Jeg kunne strengt tatt fått naboen min til å gjøre det. Jeg var minimalt involvert men blir likevel helt overveldet av hele greia.

Jeg lurer på om NAV også ville latt seg overvelde av denne handlingen? Jeg er jo i foreldrepermisjon. (harangvarsel:)(Strengt tatt. Selv om de ikke akkurat har regna i næreheten av rett på foreldrepengegrunnlaget og jeg dermed i praksis burde jobbe femti prosent for å dekke inn det de har regna feil. Klage sendt. (igjen) Minst tre måneders behandlingstid. Jeg kommer ikke til å jobbe femti prosent for uansett om klagen går igjennom eller ikke har liksom NAV rett selv om de har feil. Man må klare seg på halv inntekt selvom den beviselig er halv for NAV sier den er hel for det har noen av dem drømt om natta.) (harang over)
Hva får man som selvstendig næringsdrivende egentlig gjøre når man er i foreldrepermisjon? Svaret er vel null og niks, men får jeg lese mail? Burde noen andre låst opp den døra til han fra transportbyrået? Får jeg gå på åpninger? Får jeg lese fagartikler? Får jeg se på kunst? Får jeg få ideer?
Dette burde vel henge sammen med inntekt, men som selvstendig næringsdrivende er utgiftene en vel så stor del av driften. Får jeg ha utgifter? De påvirker jo årsinntekten.  Og får jeg ta imot penger for arbeider jeg gjorde før jeg gikk i permisjon? Når penger ikke øyeblikkelig henger sammen med handlingen, får man utføre handlingen?
Alt dette burde jeg vel heller spurt NAV om, men de vet jo ingenting. Det sier de selv. Så det er umulig å vite.
Alt med NAV er umulig å vite.
Men nå er kassene mine sendt.

Ingen kommentarer:

plopp plopp plopp og en annen plopp

I dag har jeg brukt alt for mye av dagen på å få kjøpt bobleplast. Det lyktes meg ei.  Først prøvde jeg hos KEM, Kunstnernes eget materialut...