Låvebryllup.

I går var vi i bryllup. I Pasvik. I en låve. Og utenfor låven.
Det var veldig fint og enkelte måtte gråte litt.
Naboen måtte drive med litt tungt grave- og knusearbeid med stort maskineri akkurat da, det var litt spesielt. Kanskje han var sur for at han ikke var invitert. Kanskje han ikke har oppdragelse.

Det var litt småkaldt med utebryllup i juni, kaldest for brudens forlk som kom sørfra tror jeg, for de gikk i sommerkjoler mens gompens folk kom godt kledd. Jeg gikk i kofte og var veldig godt kledd, men følte meg litt lurt som hadde brukt en halvtime på å få silkesjalet på, og det var jo godt skjult under ullsjalet hele dagen. Politimesteren forrettet og hun er jo også same og ga holbien min et langt blikk på et tidspunkt. Forbannede alternative holbien. Ellers var det ingen der som kunne gi holbien lange blikk, det var mye bundader men rart det der, finnmarksbryllup og ei eneste kofte. Egentlig ikke så rart, for såklart er det noen som skal sette igang å diskutere "alt samene skal ha". Og "alt samene får"
Jeg er så dritlei. Jeg gidder ikke si noe. Denhemmelhtsfullfotografen gidder og sier sånn Det der du refererer til, det er jo en pågående rettsak og ikke noen rettighet noen har fått. Jeg bare går. Som representant for Samefolket burde man kanskje ikke bare gå, men jeg er så lei av å være representant for samefolket. De bunadskledde er jo ikke representanter for Nordmennene.

Nåh, uansett. På et tidspunkt fikk man kle seg om. Til turklær! SÅNT bryllup! Tusen poeng for det. Og så var det tursti og hesteskokasting og båling og kwizz. Og tid for oss å dra, Jendor hadde sovet seg gjennom vielse og middag og klapping og trubadur med ødelagt anlegg, bare avbrutt av to matpauser, men nå var det sent og man skal ikke tvinge bæbien til mer enn han gidder. Særlig ikke når han må kjøre pasvikveier hjem. Så vi kjørte hjem. Som ansvarsfulle foreldre.

Men jeg må si: Gratulerer til Til Mannen med Innestemmen og den Utkårede! Så fortjent.
Og jeg har funnet ut at når vi flytter hjem må jeg også ha en låve.

Ingen kommentarer:

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...