tut bært blomkål

I går lå jeg på det lille berget mitt, og hørte en fugl utenfor vinduet kvitre. Den der jæveln som ikke kan noen melodier, den som bare sier HUIT. HUIT. HUIT. HUIT. HUIT. HUIT! HUIT. i samme tone igjen og igjen i uendelighet. Er det gråspurven? Og det kan jo bli litt irriterende etter en stund, så heldigvis satt den ikke rett utfor vinduet mitt, men kanskje rundt hjørnet eller borte hos naboen, det var ganske svakt, men likevel, en fuggel som bare kan si TUT! ? Igjen og igjen? Hallo, evolusjonen, skal du lære den en melodi snart eller?
Etter en stund innså jeg at det ikke var gråspurven, det var halsen min som peip. Hver gang jeg pustet ut.
Jeg holder likevel mot gråspurven eller den andre fuggeln som det kanskje er istedet eller evolusjonen at den ikke kan noen av de vanligste fuglesangene. Én tone til, så har du en meldodi! Kom aaan!

Og når i snakker om meldodier, jeg ser på Tremé for tiden. Jeg er ikke kognitivt istand til å se en serie jeg ikke har sett før, så da ser jeg denne en gang til, for den er min favoritt, og nå har jeg sett sesong tre fra ca midten, hele seson én, og litt av sesong to, i den rekkefølgen, og det ER på alle måter en favoritt, det handler om musikerne (og endel andre folk, men mest dem) i New Orleans etter Katrina, og så må jeg si, at selv om det er det med musikk som gjør denne serien så fin for meg, og jeg absolutt liker både jazz og tradjazz og dixieland og second lines og hele greia, så kjenner jeg at det neste jeg ser må være helt uten trombone-sax-trompetrekker som spiller tette riff, nå må jeg se noe om kinesiske høyfjellsbønder i lange rare broderte hatter som spiller på fingercymbaler. Ikke mer messingrekker. Nei nei nei.

En annen ting som jeg her på mitt sykeleie skulle ønske var noe annet enn det var er honning. Grønn te med honning. Skal ifølge internett og intranett hjelpe mot liggehoste, og jeg vil ned av berget, så jeg inntar. Jeg har egentlig ikke noe i mot honning, i små doser, men det er jo sinnsykt søtt da og det er alle halstabletter og remedier også, og jeg er lei av honning og søtsmak og jeg skulle så ønske at honning smakte blomkål eller noe annet sunt. 
Grønn te med blomkål, mmm.  Det er det jeg vil ha.

 


Ingen kommentarer:

fortid, fremtid, nutid

Hver gang jeg treffer folk og snakker med folk så snakker jeg bare om jobb. Jeg kan bare snakke om jobb. Jeg vil ikke være sånn, jeg tenker ...