Så er det jo også bare nok noen ganger.

Jeg holder jo på med denne flytten. Samtidig som jeg pakker utstilling. Flytten var egentlig ikke nå, for det passet så dårlig for meg, men nå ble den nå likevel. Og ikke vil jeg flytte, og ikke vil jeg flytte , men jeg prøver jo å være litt fleksibel.
Rommet jeg skal flytte til holder jevnt tredve grader. 
Jeg har vært veldig tydelig på at det ikke er akseptabelt. Det er huseier forsåvidt skjønt enig i. Men de evner liksom ikke gjøre noe med det. Jeg har vært tydelig på at jeg ikke flytter inn i et rom som holder tredve grader. Og jeg tror ikke de helt har trodd på det, eller engang hørt det, for jeg strekker meg jo vanligvis så langt. Jeg tenker på det som grei, men i deres verden er jeg nok mest en pushover. (OG DE HAR RETT). Så se for deg panikken da det i dag gikk opp for dem at jeg sluttet å flytte over for en stund siden. Atelieret mitt er ikke tømt. For på det nye atelieret er det tredve grader. Dette har de forsøkt løse ved å sette inn en aircondition-enhet OG sette svarte tjukke gardiner i alle vinduene som står i sola. Gjett om det hjalp. Nå henger det liksom en flere kvadratmeter stor radiator som holder mellom førti og femti grader (for jeg har målt) i hvert vindu og dette rommet, som er det eneste som har fått denne typen lystette gardiner, er det varmeste på huset. Og de vil ikke helt gå med på at det er en sammenheng. 
Så jeg sluttet bare å flytte. Fikk plutselig masse gjort med pakking av utstilling. Herregud så deilig.
Panikken ja. For på mandag kommer det firmaet som skal begynne å rive og pusse opp rommene mine, sånn at det blir klart til den nye leietakeren, i midten av august. Og det passer jo også så bra siden det er midt i kontorsmørøyet på huset, og folk kommer til å bli gale og sinte om de starter med betongboringen når alle er tilbake fra ferien.
Men jeg kommer ikke til å ha flyttet ut til mandag, sa jeg. For det er ikke klart der oppe. Dette har jeg vært tydelig på. 
Og, sa jeg, jeg tar ferie fra i morgen. 

Og jeg har ikke tenkt å være vrang. Men det er ikke jeg som har skapt dette problemet. Så de får løse det selv.

4 kommentarer:

jagborhär sa...

Jag fattar!! Har läst tillbaka i juni och det mesta är klart, men kan inte skamlösa för då försvinner allt och språket blir bara blaha.
Den här flytten verkar ju vara en mardröm, och 30 grader inne är en mardröm. Vi har så på mitt jobb om sommaren också men då är jag ledig. De som jobbar fick chips första åren men sen har det klagats så mycket att air condition installerats.

Fint att läsa om badrumsgolv, störiga kontorsgrannar och livet som konstnär. Bor du fortfarande i Kirkenäs?

frk. Figenschou sa...

Men da klarer du deg jo kjempebra! Heia Pørni sier jeg bare!
Ja, jeg bor fortsatt i Kirkenes, verdens ende og sentral på en og samme gang.

jagborhär sa...

Ja, verkligen världens ände och central, hade en kompis som forskade om gränser och bodde ett tag i Kirkenäs, det är ett häftigt gränsland.

Vad skulle du rekommendera mer än Pörni? Har ju abstinens nu, haha. Testade lillyhammer men fattade inte riktigt tycke för det. Men det kanske tar sig?

frk. Figenschou sa...

For å være ærlig så er vel Pørni og første sesong av Makta de eneste norske seriene jeg har likt på hundre år. Og Bearkedem (egentlig for ungdom) og Reinlykke, begge på nrk, men begge dokumentarer og kanskje litt for spesielt interesserte. Og så lo jeg endel av Parterapi, også på Nrk!

tenk at du har hatt bekjente i Kirkenes...verden er mindre enn man tror! Alltid!

takk menneitakk

I går hadde jeg igjen to OCA-turister på atelièret. I resten av Norge er det Office for Contemporary Art Norway, i Finnmark er det ofte Offi...