sånn er det å være streber

Jeg må jo bestille flybilletter hjem til påske kom jeg på. Lovlig sent også. Så plutselig koster det femtusen kroner å komme seg hjem, og vi stakkars oldingestudenter har jo bare væresegod å gifte oss på studiestedet og holde oss der og ikke reise hjem i tide og utide, så noe reisestipend er bare å glemme.
....men så sparte jeg totusen kroner på å reise tilbake til bergen én dag etter at vi starter på skolen...og da overvant figenschouen i meg studenten, og jeg bestilte den billetten...og ojoj dårlig samvittighet.
Jeg burde foretatt litt eksponeringsterapi på meg selv og meldt meg opp i et fag på universitetet, og strøket med vilje- og kommet for sent til de få forelesningene jeg gadd å møte på. Men det hadde jeg nok aldri klart, det er bare å innse.

Det virker som om sykebilen har vanlig sirenelyd, for det sto en sekkepiper på torgalmeningen. Jeg har aldri sett noen skrevne yrkesetiske rettningslinjer blant oss sekkepipere, men jeg for min del slutter å blåse når ambulansen triller opp ved siden av meg.

6 kommentarer:

Fru Skurk sa...

Kanskje de ambulansefolka egentlig burde kjøpe en sekkepipemann? Så kunne han spille litt for dem mens de arbeider? Fryktelig trist med folk som må ha sykebil, så han kan være en slags oppmuntring? Må være bedre det, enn å stå på et torg i regnværet?

frk. Figenschou sa...

kanskje han kan avlede de syke så de ikke blir så stressa av synet av sitt eget ben som ligger fire meter lengre bort?

Fru Skurk sa...

Ja, nemlig. God idé!

mrnils sa...

Jeg tror det beste for min del ville vært enmannsorkestermann som spiller så fort han kan på alle dingsene samtidig, tromme på ryggen og tut og basun, da hadde jeg blitt distrahert da

frk. Figenschou sa...

jeg tror at om foten min hadd eligget oppe ved øyenhøyde, og jeg hadde kunnet skue rett inn i knekapselen, ville jeg ikke latt meg distrahere så lett.

Anonym sa...

Kanskje sekkepipemannen er alveolist, og bare sier "Vel blåst"
og spiller videre selv om folk dør som fluer rundt ham; det må tross alt være en lise å vite at man dør med eget soundtrack.
En annen ting er at hvis man først blir overkjørt av trikken, og deretter av en dampveivals; ja da ser man faktisk ut som en sekkepipe

26te april

Jeg må skrive en tydelig mail. Det finnes tydelige mailer, strenge mailer, og sure mailer. Jeg har bare skrevet en sur mail en gang i hele m...