om frelsen min

Da jeg var på vei til rimitusen i dag for å sanke lunsjen, havnet jeg bak to frelsere. Jehovas vitner eller småførstefødte eller kanskje helst sånne eldre. Er det mormonere? Jeg tror det var av den typen som kommer hit fra USA og går rundt to og to unge menn og så heter de Eldste Jones og Eldste Jameson, og så har de lært seg norsk på tre måneder. Iallefall havnet jeg bak to vekledde unge menn med blader som skulle deles ut. Det føltes uansett trygt å gå bak dem i stedet for å måtte møte dem for da slapp jeg å unnlate å møte blikket deres og overse bladet de ville gi meg.
Men. Mens vi gikk der bortover gata, fikk de plutselig øye på et stativ med skuldervekser som sto utenfor en butikk. Og de helt over seg og rett bort til stativet og begynte å nevle på veskene og jeg bare hallo? Halloen, mener jeg?
Enten så får man frelse eller så får man la det være. De ER jo tross alt frelst så det er ikke så farlig for dem, men her går jeg rundt som en hedning og det tar de overhodet ikke noe ansvar for å rette opp i, de er mer opptatt av svarte skuldervesker på tilbud.
Veldig veldig ansvarsløst, synes jeg. Og veldig lite gjennomført opplegg. FY til de eldste. Svarte skuldervesker viktigere enn min udødelige sjel? Jeg er snurt.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hormonere - du har sikkert vært utsatt for hormonere. Skulderveskene skulle de sikkert bruke til å oppbevare adrenalin og testoseron og slikt.

Anonym sa...

Jeg har latet som jeg var kristen helt siden jeg var 14, for jeg orker ikke at familien skal prøve å frelse meg. Men de er også ganske interessert i tilbudsvarer....hm...takk for bra distraksjonstips!

frk. Figenschou sa...

nå tenker jeg at de heter sånn jesu kristi kirke av de siste dagers hellige...elller er dèt adventister?

Anonym sa...

Det er 7.dags-adventister, tror jeg. Veldig upraktiske betegnelser begge deler. Kanskje derfor de må rundt å misjonere så mye - hadde de hett "Guds utvalgte" og en snappy logo hadde de kanskje fått flere medlemmer på en enklere måte.

Anonym sa...

hatt

frk. Figenschou sa...

det henger ikke sammen å ha en snappy logo og et alvorlig budskap tror jeg de tenker. eller jeg ser det på dressene deres.

Anonym sa...

Hadde de sykkelhjelm? Det er bare på sykkelhjelmen du med stor sikkerhet skiller de falske bort fra de rettroende. Kjente du etter i lomma på dem? Der kan du riskere å dumpe borti en en pekepinne. Hvis det var en pakke sigaretter i lommea, så var det ikke amerikanske mormonere. Da er de elimenert bort. Hadde de navneskilt? Hvis det var sort plate og hvite bokstaver, da var det mormonere. Hvis ikke, så kan det være nesten hva som helst. Så det finnes en viss logikk hos de som tror på Gud og Jesus (for de fleste også den hellige ånd). -NR

frk. Figenschou sa...

Vel, jeg vet ikke om de trodde på helligånden, men jeg tror nesten ikke det var jehovere.Og ettersom jeg gikk bak dem så jeg ikke om de hadde navneskilt med Elsdste sånnogsånn på.
Men sykkelhjelmer hadde de ikke.

Tre middels ukjedelige ting som har hendt i dag

1: Jeg fikk et prosjekttilskudd til et prosjekt som er fullfinansiert. Da høres det ut som jeg trikser til meg penger, men det betyr at jeg ...