en liten middagslur

For en stund siden fant jeg en tegneserie som jeg hadde laga. Den handler vel i all hovedsak om hvordan fæle ting som skjer i løpet av en dag ofte setter større preg på dagen enn gode ting. Dette hadde jeg blant annet illustrert med en vekt der det lå en veps og en jordbær på hver si skål. Jeg vet ikke hvorfor jordbær akkurat, men veps var selvskrevent, jeg er nok under middels glad i veps. Det er kanskje ingen som liger veps, bortsett fra de der, hva heter det, de som springer rundt i skogen med forstørrelsesglass.
Og så sover jeg på Solemia sitt rom for tiden, og det er pluusgrader i Kirkenes, og da blir det vanvittig varmt der oppe, men jeg har ikke villet ha vinduet oppe i tilfelle det kommer veps inn, de sover jo aldri. Men så ble det til slutt så varmt at jeg måtte sove med vinduet åpent da, og da kom det jo selvsagt ei veps inn.
Når man våkner av den summinga der, da våkner man og er helt våken. Adrenalinet ordner det så du hopper over alle mellomfaser med dautrøtt og trøtt, man våkner og er helt våken. Og ikke visste jeg hvordan jeg skulle klare å få den ut heller, så jeg bestemte meg bare for å stå opp og gå i dusjen. Da var klokka rundt åtte. Så ikke noe ukristelig tidlig. Men likevel litt tidligere enn jeg hadde tenkt. En time faktisk. Og da jeg var ferdig på badet, og tro meg, jeg hadde dradd ut tiden, kunne jeg ikke høre noe summing på rommet. Det som var lengst unna vepsevinduet var senga. Så jeg satte meg i den, med ørene på stilk og øynene på...det blir vel stilk det også?
Og egentlig var jeg litt misfornøyd med å skulle stå opp, selv om jeg var helt våken. Det var liksom ingenting jeg skulle ha gjort så tidlig. Så etter å ha lest på sengen en stund, og ikke hørt noe mer vepsing, tok jeg meg en liten formiddagslur, og sto opp igjen sånn halv elleve.

Tror jeg skal spraye persiennene med insektsmiddel og se om det hjelper.

2 kommentarer:

A sa...

Helt enig - veps er et hæslig insekt.

frk. Figenschou sa...

men enda synes jeg ikke noe særlig om å drepe dem. Jeg slipper dem heller ut. eller, jeg vil heller at den som tar seg av dem slipper dem ut.

plopp plopp plopp og en annen plopp

I dag har jeg brukt alt for mye av dagen på å få kjøpt bobleplast. Det lyktes meg ei.  Først prøvde jeg hos KEM, Kunstnernes eget materialut...